דמי אבטלה לאחר חל"ת קצרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה לאחר חל"ת קצרה
    אמא צעירה
    06/09/2009

שלום

ילדתי ב1.5.09, חופשת הלידה הסתיימה ב6.8.09 ולקחתי חל"ת עד היום 6.9.09. חזרתי לעבודה היום אך בכוונתי להודיע למעסיקי על התפטרותי. האם חל"ת של חודש ישפיע על דמי האבטלה אותם אקבל? בנוסף, כיצד יחושבו דמי האבטלה?

שאלה נוספת- בחודש אוגוסט בכל שנה משולמים בחברה דמי הבראה, אך זהו החודש בו הייתי בחל"ת. האם עלי לקבלם בכל מקרה עם פיצויי הפיטורין? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה לאחר חל"ת קצרה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד חן שטיין
    07/09/2009

שלום לך,
    החל"ת לא אמור להשפיע על האבטלה. דמי האבטלה מחושבים באופן ספציפי על פי נתונייך האישיים ושכרך. בכל מקרה, מאחר ואת מתפטרת, יהיה עלייך להמתין 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה (על אף שעלייך להתייצב בלשכה באופן מיידי).

את דמי ההבראה יהיה חייב המעסיק לשלם במועד הקרוב הראשון.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אמא
    07/09/2009

תודה על התגובה המהירה.
    לשמחתי מקום העבודה שלי מתחשב בי מאד. אם אגיע עימם להסדר שיפטרו אותי, מתי אוכל לקבל דמי אבטלה? האם מותר להם ע"פ החוק לפטר אותי במידה ואני מסכימה לכך?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/09/2009

שלום לך,
    אם תפוטרי תקבלי דמי אבטלה מיידית.
    עקרונית המעסיק יהיה חשוף לתביעה ממך בבוא היום על פיטורים אלה, שכן חל עליו איסור לפטר אותך בזמן זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו