התפטרות במהלך חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות במהלך חל"ת
    בר
    08/09/2009

שלום רב,
    ברצוני לדעת אם אני נמצאת כרגע בחל"ת אחרי חל"ד, האם אני יכולה מבחינה חוקית להתפטר מבלי לחזור לעבודה כלל ולקבל פיצויי פיטורין לצורך טיפול בילד? ואם כן - כמה זמן לפני התאריך המיועד לחזרה לעבודה (תום החל"ת) עלי להודיע למעסיק? מה צריך להיות הנוסח של מכתב התפטרות? והאם עלי לבקש מהמעסיק מכתב הפסקת עבודה המציין את תקופת העבודה שלי במקום העבודה לצורך תביעה לדמי אבטלה? או שמספיק העתק מהמכתב שלי - מכתב ההתפטרות מהעבודה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות במהלך חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן חל"ת - טיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    09/09/2009

בר שלום,
    1. ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה). לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.
    2. נוסח המכתב - צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
    3. כן, על המעסיק חובה לתת בידך מכתב לעניין תקופת ההעסקה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

בר
    09/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    13/09/2009

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו