התפטרות בזמן ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בזמן ההריון
    מודאגת
    14/09/2009

שלום,
    אני בהריון בשבוע ה13 ואני נמצאת לסירוגין בחופש מחלה בבית באישור מחלה מהרופא כלומר שבוע עובדת שבוע בבית עקב בעיות שנובעות בהריון.
    ברצוני להתפטר מהעבודה עקב שהעבודה דורשת מאמץ פיזי ואני לא נמצאת באופן קבוע בעבודה והמנהלים רומזים לי שאני אתפטר ושאי אפשר כל הזמן להביא לי מחליפה וכו'. ברצוני להישאר בבית עקב הסיבוכים בהריון, האם אני זכאית לקבל דמי לידה בתקופה שאני בבית עד ללידה או שאני יכולה לבקש הבטחת הכנסה עד למועד שבו וכל לצאת לחופשת לידה? ראוי לציין שהחודש הזה הוא החודש העשירי שלי בעבודה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן ההריון

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון

עו``ד חן שטיין
    15/09/2009

אלינור שלום,
    מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
    הפתרון המתאים והפשוט הוא שמירת הריון. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו