חל"ת או התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חל"ת או התפטרות
    מיה
    15/09/2009

שלום רב
    ילדתי לפני 6 שבועות ואני עדין בחופת לידה.
    ברצוני להישאר בבית בתום החופשה ולטפל בתינוקת.
    במקצועי אני מורה ולכן סיימתי לעבוד ביוני (למרות שקיבלתי משכורת על הקיץ ועד יום הלידה בסוף יולי) במקבילכחודש וחצי לפני הילדה עברתי מהמרכז לצפון (מרחק של מעל 60 ק"מ)- כמובן שבשל המעבר אין לי מקום עבודה לחזור אליו.
    אשמח אם תוכל לענות לי על מס' שאלות:
    1. האם אני יכולה לבקש ממשרד החינוך חל"ת ולא להתפטר וגם אז להיות זכאית לחתום אבטלה בשל המעבר .(והעובדה כי אין לי מקום עבודה בצפון כרגע כשהחלה כבר שנת הלימודים).
    2. האם חובה עלי להתפטר (כלומר אין לי יכולת להצהיר על חל"ת)ע"מ לקבל אבטלה?
    3. האם כאשר מתפטרים מאבדים את זכויות הותק (כלומר אם ארצה ללמדב שנה הבאה) אני מתחילה מבחינת ותק שנות הוראה ב-0 מכיוון שאני זו שבחרתי להתפטר?האם שנות הותק צברתי ממשיכות?
    4. הבנתי כי בשל המעבר של מעל 60 ק"מ אני זכאית לחתום מייד עם סיום מועד חופשת הלידה. האם זה נכון?
    תודה על הקדשת הזמן
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת או התפטרות

הוספת תגובה

• שאלה כמעט זהה

ליאור
    15/09/2009

בימים אלו הסתיימה לה חופשת הלידה שלי. בטרם יצאתי לחופשת לידה עברתי מהצפון לדרום (מרחק של כ 200 ק"מ). עד הלידה עבדתי כעובדת סוציאלית בשירותי בריאות כללית מחוז צפון וכעת משנסתיימה החופשה יצאתי לחל"ת - כך במידה וארצה אוכל לחפש עבודה דומה למה עשיתי במחוז דרום (מאחר ויש לי קביעות במידה ויהיה תפקיד זהה מחוייבים לתת לי עדיפות על בנות אחרות אך לא מחוייבים למצוא לי עבודה במידה ואין תקן פנוי).
    בחודשים הקרובים אני מעוניינת להשאר בבית לשם טיפול בתינוק.
    האם במצב זה אני יכולה לחתום אבטלה וזכאית לדמי אבטלה ( שכן ברור שאינני יכולה כרגע לעבוד במקום עבודתי הקודם). האם יש תקנה ברורה בנושא או שהזכאות לדמי אבטלה תלויה בטוב ליבו של הפקיד? האם במצב זה חל חוק ה - 90 יום?
    האם עדיף להתפטר לשם קבלת דמי אבטלה כבר מעכשיו?
    תודה רבה על כל תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

מיה שלום,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו