עבודה בזמן חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה בזמן חופשת לידה
    מסאלחה
    17/09/2009

אני עובדת שכריה בהיקף 3/4 משרה , בחוד אוקטובר אתחיל לעבוד במקום עבודה נוסף 3 שעות בכל שבוע , ( בנוסף לעבודתי במקום העבודה הראשון ) , בחודש פברואר אני עתידה ללדת , ממקום העבודה הראשון אני אעדר אך ממקום העבודה השני ( בן 3 שעות בשבוע ) אני רוצה לעבוד , האם אני יכולה לדרוש דמי לידה בגין מקום העבודה הראשון בלבד ולהמשיך לעבוד במקום העבודה השני ( 3 שעות בשבוע ) ? את התביעה לדמי לידה אני אגיש רק לגבי מקום העבודה הראשון בלבד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• הפחתת דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/09/2009

מסאלחה שלום,
    התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאין לך הכנסות.
    ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית - עלייך לקחת זאת בחשבון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנוגע לעבודה ודמי לידה

מיכל
    11/11/2009

אני עצמאית ואני מצויה בעיצומה של חופשת הלידה. כבר קיבלתי את דמי הלידה ולא חזרתי לעבודה. אני שוקלת לחזור כשבועיים לפני תום חופשת הלידה.
    האם יש אפשרות שאני אדווח לרשויות הביטוח הלאומי בדבר כוונתי לחזור לעבודה לפני המועד?
    האם אני איאלץ להשיב לביטוח הלאומי כספים בסך של החישוב היומי X מספר הימים שעד לסוף חופשת הלידה או שאני איאלץ להשיב לביטוח הלאומי את הכספים שאני ארוויח (אם ארוויח) בתקופה שבה אני אחזור לעבודה קודם לכן.
    האם ידרשו ממני את כל הכספים חזרה?
    אודה על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2009

מיכל שלום,
    עלייך לבחון זאת במדוייק על פי נתונייך האישיים אל מול המוסד לביטוח לאומי. עקרונית, רשאי המוסד לביטוח לאומי לשלול ממך את הקצבה כולה או מקצתה בגין אותה תקופה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו