שעות היעדרות מעבודה וחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעות היעדרות מעבודה וחופשת לידה
    עייפה
    21/09/2009

שלום,
    רציתי לדעת כמה שעות מותר לי להיעדר מהעבודה בתקופת הריון?
    אני עובדת מעל שנה וחצי וביציאה לחופשת לידה אעבור את השנתיים.קראתי שמגיע 20 למי שעובדת חלקי ו- 40 ש' למי שעובדת שבוע מלא, אבל אני עובדת ב- 75% משרה, כלומר 4 ימים למשך 8.30 שעות ויום חופשי 1 מתוך 5 ימי עבודה.

בנוסף, רציתי לדעת האם המעסיקה יכולה לומר שהיא יכולה לתת לי רק חודש אחד נוסף מעבר לחופשת לידה המגיעה לי בכדי לחזור לעבודה? או שהיא מחויבת על פי חוק לאפשר לי לקחת חל"ת של עד שנה?

דבר נוסף, אם אני עובדת בשני מקומות עבודות במקביל ובשניהם משולמים לי דמי ביטוח לאומי, האם אני אקבל את ממוצע 3 משכורות אחרונות של גובה המשכורות משני מקומות העבודה יחד או רק המקום העיקרי?

מודה מראש על תשובותיכם
    אורטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות הריון וחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

אורטל שלום,
    עקרונית החלוקה נעשית לפי משרה חלקית או מלאה, ללא התחשבות בהיקף המשרה הספציפי, ולכן על פניו תהיי זכאית להיקף החלקי.

לעניין החל"ת - ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו