פיטורין אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין אחרי לידה
    דנה
    24/09/2009

ילדתי לפני פחות מ9 חודשים והתפטרתי עכשיו.הסיבות לפיטורין הן רבות (בין השאר בגלל קושי לנהוג מרחקים ארוכים מאז הלידה) ולא רק לצורך הטיפול בילד. עם זאת מקום העבודה היה רחוק מאוד מביתי והיה כרוך בעבודה מאוד מאומצת. בכוונתי למצוא עבודה קרובה יותר לביתי שתאפשר לי לחזור הביתה עם יותר כוחות ואני מניחה שאם הייתי ממשיכה לעבוד במקום הקודם זה לא היה לטובתי ולא לטובת הילד. האם במצב כזה אני זכאית לפיצויי פיטורין?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - נוחות

עו``ד ליאת שטיין
    29/09/2009

דנה שלום,
    לעניין עבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית, והדבר ייחשב עדיין כהתפטרות לצורך טיפול בילד. לעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר תקופה בה תשבי בבית עם הילד, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.

לתשומת ליבך - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו