מתן הודעה על זמן חל"ד וחזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן הודעה על זמן חל"ד וחזרה לעבודה
    עייפה
    01/10/2009

שלום!
    אתמול שוחחה איתי המעבידה שלי וביקשה שאומר לה לפני היציאה לחופשת לידה האם אני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר מכן בכדי להתארגן מבחינת כח האדם.
    הלידה צפויה להיות בע"ה בינואר.
    כמו כן, המעבידה דיברה איתי בטון לא נחמד במיוחד (בלשון המעטה) ואפשר לומר הזהירה אותי שאם "אדפוק" אותה כלשונה, היא תדפוק אותי בחזרה ולכן היא מבקשת תשובה האם אני חוזרת או לא וכנראה גם רוצה לדעת מתי אני מתכוונת לחזור. כמובן שאמרה גם שהיא מקווה שאחזור.

בנוסף, היא אמרה שאדע שלא מגיע לי פיצויים במידה ואני אתפטר לאחר חל"ד ולא משנה מה הסיבה אלא רק אם היא תפטר אותי. היא אמרה שתוכל לתת לי פיצויים ותבוא לקראתי אם כמובן אומר לה מראש שאני לא חוזרת ו"לא אדפוק אותה" (כלשוני).
    אני מתכננת לחזור לאחר חופשת הלידה בע"ה, אך איני יודעת מה יהיה ומתי אחזור, כמובן.

ברצוני לוודא חד משמעי האם למעבידה מותר לדבר באופן הזה, האם חייבת לתת פיצויים במידה ואתפטר, ואם כן, עד כמה חודשים מהלידה מותר לי להתפטר ועדיין לקבל פיצויים?
    אם אני חוזרת לעבודה לאחר חל"ד (או לאחר 5 חודשים, נניח) , עובדת חודשיים- שלושה ואז עוזבת לצורך גידול הילד, האם עדיין אקבל פיצויים במידה ואתפטר?

אשמח לתשובות מהירות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    05/10/2009

שלום לך,
    עם כל הכבוד למעסיקתך ולדבריה, הרי שהיא עדיין לא חובשת את כובע המחוקק במדינה...

הדין קובע כי ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו