מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבירת ימי חופשה בחופשת לידהשרונה01/10/2009
יש לי הסכם עם המעסיק שלי כי החופשה השנתית שלי = 23 ימים.
בפועל, כל חודש נצבר לי 1.91 ימים, כך שאם לא ניצלתי חופשה במהלך כל השנה, יהיה לזכותי 23 ימי חופשה.
בחודש יוני ילדתי, וחזרתי לעבוד לאחר 14 שבועות.
כעת, לאחר חודש מאז שחזרתי לעבודה אני עוזבת למקום עבודה אחר.
לפי החישוב של צבירת 1.91 ימי חופשה כל חודש, וניצול של חלק מימי החופשה שלי במהלך השנה, נשארה לי יתרה של 5 ימי חופשה.
כאשר ביקשתי לבצע פדיון ימי חופשה, אמר לי המעסיק כי לפי החוק ימי החופשה המגיעים לי השנה הזו, אינם 23 ימים, אלא סך ימי העבודה שלי בפועל במהלך השנה (בפועל - לא כולל תקופת חופשת לידה) חלקי 200 כפול 23 ימים: דהיינו: אם עבדתי 116 ימים השנה, ימי החופשה המגיעים לי הינם 13 ימים, ולא 17 ימים כפי שאני חישבתי (1.91 ימים לחודש כפול 9 חודשים מתחילת השנה).
האם הוא צודק?
האם לא צוברים ימי חופשה בעת חופשת לידה?
אודה לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת ימי חופשה בחופשת לידה
עו``ד חן שטיין05/10/2009שרונה שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
על פניו המעסיק צודק, היות ועבדת באותה שנה פחות מ 200 ימים.
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנע כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14, ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)