הריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומים
    רוצה להתפטר
    15/10/2009

שלום
    אני מועסקת במשרד (עבודה עיקרית) מאז 12/07, לפני חודש קיבלתי העלאה במשכורת.
    בנוסף עובדת במטבח (עבודה מישנית) מאז 03/09.
    אני כרגע בהיריון תאומים, והרופאה המליצה להתחיל בקרוב שמירה (בסביבות שבוע 24).
    רציתי לדעת:
    1. כיצד אקבל שמירת היריון, לפי משכורת ברוטו של 3 חודשים אחרונים של שתי העבודות? (כי היו טעויות בחישוב הבראה, ואקבל החודש החזרים, האם יכנס גם סכום זה לגימלה?)
    2. הבנתי שבמידה ואעבוד שנתיים באותו מקום (עיקרי) אוכל לקחת חל"ת ארוך יותר. מהם התנאים במידה ועבדתי שנה ואחד עשר חודשים ומהם התנאים במידה ועבדתי שנתיים מלאות?
    אם זה שינוי מהותי אשקול אם כדאי להמתין קצת עם השמירה.
    תודה מראש
    מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• הריון תאומים-שאלה נוספת

רוצה להתפטר
    15/10/2009

האם עליי לנצל קודם את חופשת המחלה? נותרו לי כ20 ימי מחלה.
    בנוסף רציתי לדעת - קיבלתי בהיריוני חופשת מחלה למשך 8 ימים.
    מתוכם 6 ימי עבודה. הורידו לי בתלוש 7 ימים, ואין לי ימי חופשה אז הורידו משכרי 1/21.
    האם לא מורידים 1/30?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה או שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

לעניין שימוש בימי מחלה או שמירת הריון - ההחלטה היא שלך.
    את רשאית לנצל את ימי מחלתך ורק בתומם לתבוע גמלת שמירת הריון, אולם עלייך לקחת בחשבון כי גם תקופת המחלה אינה משולמת כ 100%.
    מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון זאת לעומק.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

שלום לך,
    גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    לא מומלץ לשחק ע שמירת ההריון, מה גם שאין הבדל בין שנה ועשרה חודשים לשנתיים, אלא יש דרישה למינימום שנת עבודה מלאה (12 חודשים) על מנת שתקום זכאות לחל"ת.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אני מבינה

רוצה להתפטר
    18/10/2009

שמבחינת חל"ת אקבל רבע מהתקופה שאעבוד, ולעיניין דמי הלידה ושמירה אקבל ממוצע משכורת ברוטו (כך שהתחשבנויות לא יכנסו).
    מה שלא הבנתי הוא האם דמי לידה ושמירת היריון הם 100% עד לתיקרה המצויינת באתר ביטוח לאומי?
    ומאיזו בחינה לא כדאי "לשחק" עם שמירה? לפי הידוע לי בהיריון תאומים מקובל שגם כאשר אין בעיות נותנים שמירה בשליש שלישי כי זה היריון בסיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקרה - גמלות ביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    21/10/2009

שלום לך,
    שמירת הריון - על פי שכר בפועל ועד לתקרה של כ 7,500 ש"ח לחודש
    דמי לידה - על פי שכר בפועל ועד מקסימום כ 37,000 לחודש
    לא כדאי לשחק עם שמירה מהבחינה הרפואית - ברגע שקיבלת שמירה, עלייך לצאת לשמירה מיידית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו