שמירת הריון חלקית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון חלקית
    דנה
    18/10/2009

שלום,
    אני בשבוע 14 להריון וסובלת כבר כ 30 שנה ממיגרנות חריפות.
    לאחרונה המיגרנות התגברו מאוד ולא מאפשרות לי לתפקד מול מחשב כ- 9 שעות ביום.
    רופאת המשפחה שלי רשמה לי אישור להוריד 2-3 שעות עבודה ביום כדי להקל על המיגרנות. (אני עובדת במקום העבודה מעל לשנתיים)
    שאלותיי הן -
    1. האם המשכורת שלי תופחת בעקבות שינוי השעות או שהתנאים שלי לא ניתנים לשינוי?
    2. באם המשכורת תיפגע, האם אוכל לקבל גמלת שמירת הריון חלקית מביטוח לאומי?

אשמח לתשובות
    תודה ויום טוב
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון חלקית

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד חן שטיין
    18/10/2009

דנה שלום,
    שמירת הריון רשאי לקבוע רק רופא גניקולוג.
    עקרונית קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ויהיה עלייך להתעקש ולפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
    לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

דנה
    22/10/2009

תודה על העזרה.

יש לי מכתב המלצה מנוירולוג וכן מרופאת הנשים שלי להפחית 3 שעות עבודה ביום באופן קבוע.
    דיברתי עם המעסיק שלי והוא הסכים והחל מחודש הבא אני אעבוד 6 שעות ביום בלבד. המשכורת שלי תפחת בהתאם.
    קראתי והבנתי שיש לי אפשרות לקבל "גמלת הריון חלקית" לשמירת הריון חלקית מביטוח לאומי. ואכן התקשרתי לביטוח לאומי וכל הנציגות שדיברתי איתן טוענות שאין דבר כזה והחוק מתיר גמלה רק על שמירת הריון מלאה - כלומר, לא לעבוד בכלל. עם מי אני יכולה לדבר כדי לתקן את המצב?
    למי לגשת? האם זה דבר שייעשה רק דרך עו"ד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת היריון חלקית

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

דנה שלום,
    מראש הסברתי כי המוסד לביטוח לאומי אינו נוטה להכיר בכך, אלא באמצעות הליך משפטי מולם. משכך, לדעתי, עלייך לפעול באמצעות עו"ד בלבד, והמציאות, גם בתיקים שנוהלו במשרדי, מלמדת כי רק בדרך זו ניתן לזכות בגמלת שמירת הריון חלקית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו