הריון בזמן ההודעה מוקדמת על פיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בזמן ההודעה מוקדמת על פיטורין
    ליאת
    19/10/2009

שלום,
    ראשית ישר כוח על הפורום המצוין הזה, אשר עוזר לנשים רבות , כל הכבוד.
    קצת רקע ואח"כ השאלה: אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי, זומנתי לשימוע בו נאמר לי כי מופסקת עבודתי בחברה ( מסיבות מקצועיות), קיבלתי חודש הודעה מראש בו הותר לי לא להגיע למקום עבודתי (אישור בכתב).מועד ההודעה 1.10 מועד סיום העבודה 1.11 .
    כעת אני בבית וגילתי שאני בהריון ( יש לציין כי לא ידעתי זאת במועד הפיטורין).
    אני מודעת לעובדה שאני צריכה לידע את המעסיק ואז הפיטורים בטלים עד לקבלת היתר מהתמ"ת
    שאלותי הן:
    1. כיצד עלי להודיע למעסיק, בכתב/ טלפון ולמי להודיע מנהל ישיר/ מנהלת משאבי אנוש?
    2. מה קורה עד לקבלת היתר מהתמ"ת , הפיטורים בטלים ומה זה אומר שאני חוזרת בפועל לתפקידי, למרות שישבתי בבית בתקופת ההודעה מראש וכבר הביאו לי מחליף?
    האם עד לקבלת ההיתר אני ממשיכה לשבת בבית כל עוד המעסיק לא קרא לי לחזור והוא מחוייב לשלם לי על זה כסף?
    3. האם לאחר קבלת היתר התמ"ת , עדיין המעסיק צריך לתת לי חודש הודעה מראש למרות שכבר נתן לי במועד הפיטורין הראשון?
    מתנצלת על אורך השאלה, אשמח להסבר מפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ - הריון עליו לא ידע המעסיק

עו``ד ליאת שטיין
    22/10/2009

לין שלום,
    עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת תשובה בעניין זה, שכן הדבר משתנה ממקרה למקרה, וודאי שעל מנת לנקוט פעולה כלשהי יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית ולא על סמך מס' נתונים יבשים על גבי הפורום, שכן תשובה על רגל אחת בעניין זה אינה מקצועית כלל וכלל.
    יש צורך לבדוק את האסטרטגיה הנכונה ודרכי הפעולה, וזאת ניתן לעשות רק במסגרת טיפול ספציפי בתיק.
    קחי בחשבון שלדבר השפעה משמעותית והשלכה כספית נרחבת, קל וחומר אם את בתחילת ההריון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו