פיצויים עקב הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים עקב הלידה
    שלי
    20/10/2009

שלום,
    אני כרגע בחודש שלישי ומתבלטת האם כדאי לי להחליף עכשיו עבודה.
    א. האם החלפת מקום עבודה, ואף עבודה שמוגדרת מראש זמנית לחצי שנה, תפגע בקבלת דמי הלידה שלי (בהנחה שלא תהיה הפסקה בין 2 העבודות)?
    ב. האם זה נכון שאם אני נשארת במקום העבודה הנוכחי שלי, בו אני עבודת 4 שנים, אהיה זכאית אם אתפטר בסוף חופשת הלידה לפיצויי פיטורין עקב הלידה?
    האם יש פרצה בדבר הנ"ל ומקום העבודה יוכל להתחמק מתשלום הפיצויים או שזהו החוק?
    ג. האם זה נכון שבמצב הנ"ל אהיה גם זכאית גם לקבל 3 חודשי אבטלה בסוף חופשת הלידה, כי עזבתי את עבודתי עקב טיפול בילד?
    יש לציין שמעולם לא קיבלתי דמי אבטלה.

אשמח לתשובה,
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים עקב הלידה

הוספת תגובה

• תנאים וזכאות לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    23/10/2009

שלי שלום,
    באופן עקרוני לעזוב מקום עבודה מבחירה בהיותך בהריון אינה החלטה נכונה כלכלית.
    לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

אין רלוונטיות האם הותק נצבר באותו מקום עבודה או במקומות עבודה שונים.
    על מנת לקבל פיצויי פיטורים בהתפטרות לאחר לידה - ניתן לעשות זאת תוך מקסימום 9 חודשים לאחר הלידה, לצורך טיפול בילד, בכפוף לקבוע בחוק.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שלי
    27/10/2009

בענין זכאות לדמי אבטלה.
    במידה ואתפטר לאחר חופשת הלידה עקב צורך בטיפול בילד, האם אהיה זכאית לחתום מייד לאחר שמסתיימת חופשת הלידה או רק לאחר תקופת זמן מסויימת לאחריה?
    וכיצד מחושבים דמי האבטלה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    29/10/2009

דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    דמי האבטלה מחושבים באופן ספציפי לגבי כל אחד ואחד, על פי נתוניו האישיים - זאת תוכלי לבדוק אל מול המוסד לביטוח לאומי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו