מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי חופשת לידה מתקרבתליאורה23/10/2009
שלום,
אני אמורה ללדת בנובמבר כאשר ימלאו לי 11 חודשים במקום העבודה הנוכחי. המעסיק הודיע לי שהוא מצפה שאחזור אחרי 3.5 חודשי חופשת לידה ורמז רמז עבה מאוד שאם ארצה להאריך את חופשת הלידה יכולה להיווצר בעיה (כבר מיומי הראשון בעבודה הוא ידע כי אני צפויה להיכנס להיריון). חשוב לי לציין כי במהלך 7 החודשים הראשונים שלי בעבודה אני הייתי העובדת היחידה בחברה כך שכל העבודה בעצם נפלה עלי, עבדתי בממוצע 12 שעות ביום ( 3 שעות יותר ממה שהוסכם בחוזה העבודה ) כאשר השכר הוא גלובלי. המעסיק שלי כל הזמן מציין בפני, בפני העובדים האחרים שהצטרפו לחברה ובפני הלקוחות שלי כי הוא מאוד מעריך אותי וכבר מחכה שאחזור מהחופשה. הוא מרבה לציין בפני עובדי החברה כי הוא לא יודע איך יסתדר בלעדי.
ידוע לי כי על מנת להאריך את חופשת הלידה עלי להיות מועסקת כשנה באותו מקום עבודה. ועכשיו לשאלות:
1. האם אני יכולה לבקש הארכת חופשת הלידה למרות שאני רק 11 חודש בחברה? ( בהתבסס על השעות הארוכות שעבדתי בתקופה זו? בהתחשב בכך שהייתי העובדת היחידה ?)
2. במידה ואני רוצה להאריך את חופשת הלידה מתי עלי להודיע לבוס?
3. במידה ואחליט שלא לחזור לעבודה מתי עלי להודיע לבוס? ( הוא לקח מישהי במקומי שידוע לה ולו שהיא מחליפה אותי לתקופה של 3.5 חודשים )
אודה לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד חן שטיין23/10/2009ליאורה שלום,
1. את יכולה לבקש, המעסיק לא חייב להסכים.
2. מאחר ולא מוקנית לך הזכות, אין מועד על פי חוק - הכל תלוי במו"מ בינך ובין המעסיק.
3. ככל שתרצי להתפטר - יהיה עלייך להודיע על כך כ 30 ימים מראש (אלא אם אינך עובדת במשרה מלאה גלובאלית).
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)