זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
    דיקלה
    26/10/2009

בוקר טוב,
    אני מתנצלת על האורך אך זה חשוב לי מאוד וניסתי לפרט כמה שיותר.
    בתאריך ה- 13/10/09 הסתיימה תקופת חופשת הלידה שלי בתשלום.
    נפגשתי מספר ימים לפני סיומה עם המעסיק שלי בכדי לעדכן אותי כי ברצוני להאריך את חופשת הלידה בעוד כחודש/ חודשיים ולדעת איכן אני עומדת לאחר מכן.
    אני עובדת בחברה כמעט שנתיים ובהמלך כמעט כל התקופה הנ"ל תפקידי במחלקה היה אחמשי"ת כאשר היקף המשרה היה 9 שעות עבודה ביום, 5 ימים בשבוע.
    בשיחתי עם המעסיק הוא ציין כי הם מחכים לי שאחזור מהחופשה לתפקידי הקודם בהפחתה של שעת הנקה (כלומר הסיים לעבוד בשעה 17:00). ציינתי בפני המעסיק כי היקף המשרה כעת הוא בעייתי בעניי בגלל הילד וכי אין מי שיוציא אותו מהגן מלבד והגן הוא עד שעה 16:00. לאור כך הציע לי המעסיק כי נשוחח עם משאבי אנוש לראותה מה ניתן להציע לי במחלקות אחרות במשרה של עד השעה 15:30. השבוע הציעו לי תפקיד במחלקה אחרת עד השעה 15:30 כמובן שהמשכורת שלי שהייתה לפני כן 7,000 ברוטו+ בונוסים לא תהיה זהה.
    התפקידים שהוצעו לי הם תפקידים של בק אופיס כלומר ירידה משמעותית מהתפקיד שעבדתי בו עד היום ובנוסף התפקיד לו יכלול בונוסים והשכר הגלובלי שלי יפחת בהתאם לשעות עבודתי. כאשר שאלתי את המעסיק אם בהמשך כאשר אני אסדר ויוכל לעבוד יותר שעות האם אני יוכל להגיש מועמדות לתפקידים בכירים יותר כפי שעבדתי בעבר ציין בפני כי לטענתו לאחר שהכשיר עובד לתפקיד אחר הוא מצפה שהשאר בתפיקד החדש לפחות שנה.
    שאלותי הן:
    1. אם אני מתפטרת בעקבות היקף השעות בתפקידי הרגיל ובעקבות תפקידים אחרים שיורדים מרמת התפקיד שעבדתי היום שמציעים לי האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון למרות שאני התפטרתי?

2. המעסיק שלי ואני ביחסיים מאוד טובים, אם הגיע להסכם עם המעסיק שייתן לי מכתב פיטורין ואני אחתום על הסכם שלא הגיש תביעה על כך שפוטרתי למרות תקופת 60 הימים האם אקבל דמי אבטלה מהיום הראשון.

3. במקרה והגיע להבנה עם המעסיק לגבי סעיף ב' 30 ימיי ההתראה האם זה משנה לביטוח לאומי/ לשכת התעסוקה מי מאתנו יספוג אותם?

אודה על תשובתייך בדחיפות כי עלי לת תשובה למעסיק מה החלטתי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    27/10/2009

חגית שלום,
    יחד עם זאת, השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו