מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות לצורך טיפול בילד - דחוף!אלה18/09/2007
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב- 01.06.04. ילדתי ביום 01.06.07. ב- 08.08.07 הודעתי למעביד שלי שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד. חופשת הלידה הרשמית שלי נגמרה בימים אלו והבנתי שצריך לשלוח מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד כדי לקבל פיצויי פטורים ושאר הזכויות. יש לי מספר שאלות:
1. מה צריך להיות כתוב במכתב (אלו זכויות לפרט, מועד העזיבה וכו')? נוסח יעזור.
2. מה בדיוק הזכויות המגיעות לי ושאותם אני צריכה לדרוש? איך מחשבים?
3.מה נחשב מועד הפיטורים ומתי אני צריכה לקבל את הפיצויים?
4. האם אני צריכה במקרה כזה לקבל מכתב פיטורים מהמעביד?
5. ממתי אפשר לחתום אבטלה והאם צריך להציג מכתב כלשהו?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו"ד אילן קמינצקי18/09/2007לאור השאלות הרבות בשאלתך אענה בקצרה על כל אחת מהשאלות:
נוסח מכתב-
לכבוד
____
הנדון: התפטרות מהעבודה לצורך טיפול בילד
בהמשך לשיחתנו, הריני להודיעך כי בתאריך ____ אתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד.
להזכירך כי בהתאם לחוק, עליך לשלם לי פיצויי פיטורין.
בברכה,
________
2. הזכויות שמגיעות לך הינם פיצויי פיטורין וכל יתר הזכויות המגיעות לך ושלא שולמו כגון - דמי הבראה, חופשה וכל זכות אחרת שהמעביד חייב לתת לך מכוח הסכם קיבוצי או אישי.
3. מועד הפיטורין הוא המועד האמור במכתבך. אם אין בכוונתך לשוב עם תום חופשת הלידה כי אז תום חופשת הלידה הינו מועד ההתפטרות.
4. לא. את צריכה לתת למעביד מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד בנוסח דומה למכתב בס' 1.
5. בדומה לעובד המתפטר מעבודתו - את תהיי זכאית לדמי אבטלה רק כעבור 90 יום ממועד ההתפטרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה וגמר חתימה טובה
אלה18/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות עקב מחלת ילד
שרון20/06/2010אני נמצאת בשלביי ברורים לגביי מחלתו של בני לא שוללים ממצאים אונקולוגיים האם מגיע לי מימוש של חוק פיצויים , והאם התפטרותי נחשבת לפיטורין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות מחמת מצב בריאותי
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010שרון שלום,
לא ניתן לקבוע זאת ללא בחינת האישורים הרפואיים.
ככל שהאישורים יהיו מתאימים לכך, הרי שייתכן וניתן יהיה לבסס התפטרות בדין מפוטר מפאת מחלה של בן משפחה לפי חוק פיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר חופשת הלידה
משמש20/07/2010שלום.
התפטרתי במהלך חופשת הלידה כיוון ששעות העבודה במקום בו עבדתי הן שעות של בעיקר ערב ובמשמרות, כלומר סיום יום העבודה מינימום ב 18:00 ומקסימום ב 23:00 .
לא אוכל להוציא את ביתי מהמטפלת בשעה 16:00 ואין לי סידור אחר.
לכן התפטרתי ואני מתכוונת למצא עבודה עד השעה 15:00 כך שאוכל לגדל את ביתי.
השאלה האם אני זכאית בנוסף לפיצויי פיטורים גם לדמי אבטלה ללא צורך לחכות 90 יום, שהרי הסיבה היא עבודה במשמרות מאוחרות?
אני צריכה לכתוב את המכתב פיטורים אז אשמח לתשובה בהקדם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות בדין מפוטר
עו``ד ליאת שטיין20/07/2010שלום לך,
עקרונית עבודה במשמרות מהסוג שציינת מוכרות לרוב ע"י המוסד לביטוח לאומי כהתפטרות בדין פיטורים, והדבר פוטר מתקופת ההמתנה בת 90 הימים הקבועה למתפטר "רגיל". יחד עם זאת, אני ממליצה לך לוודא זאת ספציפית לגבייך מול המוסד לביטוח לאומי טרם נקיטת פעולות בלתי הפיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)