מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמלת שמירת הריון וחופשת לידהענת28/10/2009
שלום!
1. אני כרגע 3 חודשים אחרי הלידה, כאשר 3 חודשים לפני הלידה הייתי בשמירת הריון. הגשתי תביעה לתשלום גימלה לשמירת הריון ואחכ גם גימלה לחופשת לידה.קיבלתי בהתחלה סכום עבור שמירת ההריון שחושב לפי 4500 שח לחודש ל3 החודשים שקדמו להפסקת העבודה כאשר בפועל קיבלתי יותר מזה (שלחתי תלושי משכורת). אחכ קיבלתי סכום עבור חופשת הלידה שחושב באותה הדרך. אחכ חושב השכר האמיתי שלי ב3 החודשים שלפני הפסקת העבודה וקיבלתי השלמה עבור חופשת הלידה בלבד ולא קיבלתי השלמה עבור שמירת ההריון. פניתי לביטוח לאומי והם אמרו שישלחו לי את הפוליסה המפרטת מה קיבלתי ולמה. בפועל הם שלחו לי העתקים של כל אותם מכתבים שקיבלתי מהם עד עכשיו בלי הסבר מדוע לא קיבלתי את ההפרש עבור שמירת ההריון.
מדוע קיבלתי ומה לעשות הלאה?
2. מהסכום הראשוני שקיבלתי (בערך 11000) עבור חופשת הלידה הופחת מס בסכום של כ500 שח. אחכ מההשלמה שקיבלתי (בערך 7000) הופחת שוב מס בסכום של כ800 שח. איך ייתכן שמופחת סכום גדול יותר של מס עבור סכום קטן יותר שאני מקבלת??
3. תאריך הלידה המשוער שלי היה ב24.07 אך ילדתי ב1.08. בבירור עם ביטוח לאומי נאמר לי ששמירת ההריון מחושבת לי עד ה24.07 ומה25.07 זה נחשב כבר כחופשת לידה ואם אני רוצה ששמירת ההריון תיחשב מה01.08 עלי להגיש מחדש את כל המסמכים של תביעה לשמירת הריון (אישור מרופא, אישור ממקום העבודה, פירוט שכר וכו). אבל הרופא שלי נתן לי שמירת הריון עד הלידה שבזמנו התאריך המשוער היה ה24.07. האם ייתכן שבשביל עדכון של שבוע עלי לעבור מחדש את כל התהליך???
מצטערת על האורך אך ביטוח לאומי שיגעו אותי כבר.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
עו``ד חן שטיין31/10/2009ענת שלום,
אכן לא תמיד קלה היא ההתמודדת מול המוסד לביטוח לאומי...
יחד עם זאת, הדרך היחידה להסדיר את כלל העיניינים עליהם כתבת, הרי שעלייך לפעול על פי הנחיות המוסד, ורק אם תידחה תביעתך, הרי שתעמוד לך האפשרות להגיש ערעור על החלטתם לבית הדין לעבודה.
בהצלחה...
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)