זכויות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לאחר חופשת לידה
    אורטל
    31/10/2009

שלום ליאת/חן

חופשת הלידה שלי מסתיימת בימים אלו המעסיק שלי אינו מעוניין שאחזור לעבודה.

1. עבדתי במקום עבודה 10 חודשים יצאתי לשמירת הריון תקופת שמירת הריון וחופשת הלידה 11 חודשים.
    ביחד שנה ותשעה חודשים רציתי לצאת לחל"ת מעסיקי אינו מסכים האם יש לו יד בדבר?
    למיטב ידיעתי הרי מי שעובד שנה אינו תלוי בהסכמת המעסיק ? האם אני צודקת?

2. במידה ואני מסכמת עם מעסיקי תשלום של חודשיים במקום שלושה את מכתב הפיטורים סיום עובד מעביד רק לאחר סיום התשלום של החודשיים או לפני?
    מתי אוכל לחתום ולקבל אבטלה עכשיו בתום חופשת הלידה או רק לאחר החודשיים שבהם הוא משלם לי?

תודה מראש

הפורום הזה הוא פשוט מתנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכויות אחרי חופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    31/10/2009

אורטל שלום,
    ראשית תודה על המחמאה.

לשאלתך - אם אינני טועה, התקשרת וניהלת עימנו שיחה טלפונית בעניין זה. יחד עם זאת, אשיב בקצרה כי ככל שמלאה לך שנת עבודה את זכאית לצאת לחל"ת ללא תלות בהסכמת המעסיק.
    לפנות ולקבל דמי אבטלה תוכלי רק בתום סיום יחסי עובד מעביד, כלומר - בתום התקופה המוסכמת עליה תסכמו. שימי לב שיש הבדל מהותי לשאלה האם תהיה זו התפטרות או פיטורים.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

אורטל
    01/11/2009

תשלום עבור חודשיים באיזה דרך הוא מעביר לי הוא מוציא לי כל חודש תלוש משכורת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    02/11/2009

אורטל שלום,
    ככל שהדבר נעשה במסגרת מו"מ בין הצדדים, הרי שהדבר נתון לשיקול דעתכם כיצד לבצע זאת (כנגד תלוש או לא).

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו