התפטרות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר לידה
    מיכל
    07/11/2009

שלום. בעוד שבוע ימלאו 9 חודשים מאז שילדתי את ביתי. אני מעוניינת להתפטר ולקבל פיצויים מן המעסיק שלי (רשות עירונית). בעיקרון לקחתי חל"ת של שנה כך שמבחינת המעסיק יש עוד 3 חודשים שבהם יש ממלא מקום לתפקידי. האם הייתי צריכה להודיע על ההתפטרות בכ"ז 30 יום לפני תום 9 החודשים או שההסכם לגבי חל"ת של שנה "מכסה" אותי בנידון?
    תודה ושבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת בהתפטרות

עו``ד חן שטיין
    10/11/2009

מיכל שלום,
    ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
    לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת. אין משמעות לעובדה כי יש לך מחליף בתפקיד, אלא אם תגיעי להסכמה עם המעסיק על ויתור הדדי של תקופת ההודעה המוקדמת. ככל שלא תתני הודעה מוקדמת כנדרש - יהא רשאי המעסיק לקזז לך בגין כך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו