לאחר פיטוריי נודע לי שאני בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר פיטוריי נודע לי שאני בהריון
    אילנית
    11/11/2009

שלום לכם בעייתי היא כזו
    אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים
    לפני כשבועיים קרא אליי המעסיק והודיע לי שאני מפוטרת
    לאחר זמן קצר ביותר נודע לי שאני בהריון מיד שנודע לי פניתי אליו והודעתי לו על כך הוא חזר אליי בהצעה לפצויים מוגדלים ואמר לי לנקוב בסכום . אני שאני לא מכירה את החוק נקבתי בסכום של כמעט שלוש משכורות. הוא העלה את הסכם בנינו על הכתב שבו הוא כותב שלא יהיו לי כל תביעות נגדו לרבות פיצויים דמי לידה תנאים סוציאלים וכו
    ההסכם הזה עורר בי חשד ובהתיעצות עם נציגת התמ"ת הובהר לי שהחוק לצדי ואין לו סמכות לפטר אותי גם אם הוא ידע על ההריון בדיעבד
    והסכום הזה הוא זניח לעומת שנה בפוטנציה שאני לא יוכל לעבוד( כי הסכויי שאשה בהריון תמצא עבודה נמוכים מאוד ) וגם לא יוכל לתבוע דמי לידה מכיוון שאני יילד שאני עדיין מובטלת.
    שאלתי היא:
    1. האם צודקת נציגת התמ"ת בכך שהוא לא יכול לפטר אותי אלא בהיתר מיוחד גם אם לטענתו הוא ידע על ההריון בדיעבד
    2. הוא טוען שמכיוון שהסכמתי על הסכום בע"פ כמוה כהסכמה בכתב. (יש לציין שלא חתמתי לו על המסמך המדובר) האם הוא צודק?
    3. האם יש מקום למחשבה שלי שאשה שיולדת והיא מובטלת לא זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי עבור שלושה חודשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון שלא היה ידוע

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2009

אילנית שלום,
    1. נציגת התמ"ת צודקת לגבי העובדה כי המעסיק מנוע מלפטרך, אלא בהיתר שלה.
    2. ככל שלא חתמת על כל מסמך בעניין זה, הרי שלא ניתן לייחס לך כל הסכמה, ודאי לא הסכמה בלתי חוזרת, כפי שהוא מנסה להציג זאת.
    3. תלוי האם עמדה בתנאי הסף של המוסד לביטוח לאומי בעניין זה (בהתחשב בתקופת עבודתה הקודמת).
    יחד עם זאת, שימי לב כי המעסיק עלול לטעון לחוסר תום לב מצידך, כמו גם שייתכן ולבסוף הממונה תשתכנע ליתן היתר פיטורים רטרואקטיבי נוכח אי ידיעתו של המעסיק על הפיטורים - כל אלה אף הם שיקולים שנכון וכדאי לשקול. נראה כי עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית על מנת להבין טוב יותר את זכויותייך והמטרייה המשפטית הרלונטית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו