מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות אישה מניקה במקום עבודה(דחוף)אולה15/11/2009
שלום רב לעו"ד שטיין
אני אם לתינוק בן 7 חודשים.עובדת בבנק..כאשר ילד היה בן 3 חודשים התגלה שהוא אלרגי לחלבון חלב פרה.(זאת אומרת שבכוח הנסיבות אני חייבת להניק אותו ). רופא ילדים לא המליץ לתת במקום תחליף על בסיס סויה מאחר ו40% תינוקות אלרגים לחלב פרה גם אלרגים לסויה.רק מגיל של 9 חודשים נוכל לנסות תחליף סויה בכמויות מאוד קטנות.עד לפני שבוע עבדתי במרכז ארצי של בנק ונתתי שרות טלפוני ללקוחות ,כאשר קיבלתי גם "שעת הנקה"-הייתי זכאית לצאת מעבודה בשעה וחצי יותר מוקדם.ובנוסף לכך סביב שעה 11:00 בבוקר הייתי יוצאת לשאוב חלב.(במשך כחצי שעה-ארבעים דקות על חשבון הפסקת צהריים)..במתחם שעבדתי היה חדר נפרד שמותאם להנקה בו יחד איתי היו עוד כמה אימהות ששאבו גם. לפני שבוע העבירו אותי לסניף(עבודה פרונטלית).כמובן הסברתי לסגנית מנהלת מרחב על בעיה שיש לי. נאמר לי שמנהלת נציגות תשתדל לעזור לי ולמצוא מקום בו יתאפשר לי לשאוב..בפועל לא הומצא לי חדר כדי לשאוב בו,נאלצתי לשבת במחסן- ארכיון ללא שקע חשמל עם דלת פתוחה.
1.שאלה ראשונה שלי היא האם יש איזשהיא התייחסות בחוק או בדיני עבודה לגבי זכויות של אישה מניקה,האם יש הגבלה מבחינת גיל של תינוק,האם מעסיק מחוייב לתת ולארגן תנאים על מנת לאפשר לאישה לשאוב חלב.?
2.האם מעסיק רשאי לפטר אישה 4 חודשים לאחר חופשת לידה וזאת בעקבות חופשת מחלה שנלקחה עבור ילד ?
3. מה אומר חוק לגבי הפסקת צהריים אם שעות העבודה הם מ:00 8 עד 15:15 כל יום חוץ מיום שישי ובימי ב' ו ה' בנוסף מ16:00 עד 19:00
אודה מאוד על תשובה מהירה מאחר וזומנתי לשיחה עם מנהלת מרחב ביום ג' הקרוב(11\17) בעקבות חופשת מחלה של הילד.הייתי רוצה לדעת מהן זכויות שלי
בתודה מראש אולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת מניקה
עו``ד ליאת שטיין16/11/2009אולה שלום,
1. אין חובה בחוק על המעסיק להתאים את המקום לצרכי הנקה.
2. ניתן לפטר אישה 4 חודשים לאחר חופשת לידה, וחופשת המחלה אינה מהווה הגנה בפני הפיטורים.
3. עובד אשר עובד 8 שעות ומעלה מחוייב לקבל הפסקה בת חצי שעה, על חשבון העובד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)