דמי לידה לאחר עבודה לא רצופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לאחר עבודה לא רצופה
    טל
    18/11/2009

שלום
    ילדתי ב-11/8/09
    אני עובדת כעובדת ארעית מאז 6/1/09 בעיריה,תלוש משכורת וכד'
    חודשיים לפני כן לא עבדתי כיון שהיתה בעיה עם אישור משרתי
    בשנה וקצת לפני כן 6/07-9/08 עבדתי בעיריה דרך תב"ר- משהו בסגנון "שכר מרצים" והם שילמו עבורי בוודאות לביטוח לאומי עלויות מעביד

שאלותיי:
    1. האם אני זכאית לדמי לידה מלאים?
    2. בחודשים לפני הלידה הייתי חסרה ימים ורק לאחר קבלת התלוש הצלחתי להביא את אישורי המחלה שכן אושפזתי. כלומר תלוש המשכורת הארחון הוא נמוך מאד אך צריכים ומתכוונים בגזברות להשלים לי אותו שכן הם מכירים באישורי המלחה שהבאתי לארח האשפוז. איזה מסמכים אני צריכה להביא לביטוח לאומי שכן 3 תלושי השכ ר האחרונים שלי לא משקפים את משכורתי?

תודה רבה רבה

טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2009

טל שלום,

לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.

לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו