מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידה מביטוח לאומי - הרעה בתנאיםנטלי22/11/2009
שלום רב
אני עובדת במקום עבודתי מזה 13 חודשים ומתעתדת לצאת לחופשת לידה בסוף החודש [שבוע לפני מועד הלידה המשוער].
לפי החוזה שלי, שכרי עומד על 12500 ש"ח, [נניח], כאשר קיימת בפניי האופציה להשתכר 10000 ולקבל רכב. [וכמובן לשלם בעבורו את שווי המס לפי חוק].
ב 13 חודשי הוותק שלי בחרתי באופציה השניה - כלומר 10000 + רכב.
כעת, משאני יוצאת לחופשת לידה, מסתבר לי ע"י המעסיק, כי דמי הלידה שאקבל מביטוח לאומי יהיו 10000 ש"ח - לפי הברוטו שלי, וכי איני זכאית לרכב - אם ברצוני לשמור אצלי את הרכב לתקופת חופשת הלידה - עליי להעביר תשלומים חודשיים למעסיק.
תמיד חשבתי שאשה שיוצאת לחופשת לידה - מקבלת את אותם התנאים שהיו לה כאילו היא מועסקת - אבל במקרה שלי, בפועל, אני פתאום נפגעת - אני מקבלת משכורת בניכוי תשלום הרכב, אבל לא מקבלת רכב, אלא אם כן אשלם בעבורו!
הייתכן הדבר?
מדוע ביטוח לאומי לא מזכה אותי בגין 12500 - משכורתי לפי חוזה?
תודה,
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין23/11/2009נטלי שלום,
אין מדובר בהרעה בתנאים.
בתחילת עבודתך הוצעו לך שני מסלולים, ואת בחרת באחד מהם.
נכון להיום, האופציה הקודמת אינה קיימת כלל מבחינת המוסד לביטוח לאומי, המכיר בשכרך על פי תלוש השכר בלבד, ואין כל רלוונטיות להסכם העבודה בעניין זה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)