דמי לידה מביטוח לאומי - הרעה בתנאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה מביטוח לאומי - הרעה בתנאים
    נטלי
    22/11/2009

שלום רב

אני עובדת במקום עבודתי מזה 13 חודשים ומתעתדת לצאת לחופשת לידה בסוף החודש [שבוע לפני מועד הלידה המשוער].

לפי החוזה שלי, שכרי עומד על 12500 ש"ח, [נניח], כאשר קיימת בפניי האופציה להשתכר 10000 ולקבל רכב. [וכמובן לשלם בעבורו את שווי המס לפי חוק].

ב 13 חודשי הוותק שלי בחרתי באופציה השניה - כלומר 10000 + רכב.

כעת, משאני יוצאת לחופשת לידה, מסתבר לי ע"י המעסיק, כי דמי הלידה שאקבל מביטוח לאומי יהיו 10000 ש"ח - לפי הברוטו שלי, וכי איני זכאית לרכב - אם ברצוני לשמור אצלי את הרכב לתקופת חופשת הלידה - עליי להעביר תשלומים חודשיים למעסיק.

תמיד חשבתי שאשה שיוצאת לחופשת לידה - מקבלת את אותם התנאים שהיו לה כאילו היא מועסקת - אבל במקרה שלי, בפועל, אני פתאום נפגעת - אני מקבלת משכורת בניכוי תשלום הרכב, אבל לא מקבלת רכב, אלא אם כן אשלם בעבורו!

הייתכן הדבר?

מדוע ביטוח לאומי לא מזכה אותי בגין 12500 - משכורתי לפי חוזה?

תודה,

נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

נטלי שלום,
    אין מדובר בהרעה בתנאים.
    בתחילת עבודתך הוצעו לך שני מסלולים, ואת בחרת באחד מהם.
    נכון להיום, האופציה הקודמת אינה קיימת כלל מבחינת המוסד לביטוח לאומי, המכיר בשכרך על פי תלוש השכר בלבד, ואין כל רלוונטיות להסכם העבודה בעניין זה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו