חופשת מחלה לקראת סוף ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת מחלה לקראת סוף ההריון
    שגית
    23/11/2009

שלום, רציתי לדעת אני כרגע בחודש ה-9 להריוני כשבועיים לפני הלידה. מאחר ואני סובלת מכאבי גב ממש חזקים קיבלתי חופש מחלה מה 23/11 ועד ל- 1/12 והרופא אמר לי שהוא יאריך זאת כי הוא רואה שקשה לי לתפקד. כשהתקשרתי למעסיק להודיע לו כי אני לא מגיעה לעבוד אז הוא גילה הבנה אך אמר לי כי ירד לי בסביבות ה-1000 ש"ח מהתלוש.
    1. האם בגלל שירד לי כסף עקב המחלה אז זה יפגע בסיכום 3 חודשים האחרונים של דמי הלידה?
    2. אם לא הוצאתי רצף של מחלה עד ל-10/12 שזה התאריך שלי האם החישוב יעשה לפי יום1-ללא תשלום,יום 2+3-35% ויום 4 ואילך 75% פעמיים? כי אצטרך להוציא אישור נוסף?
    3. אם מעסיקי נהג כל הזמן לשלם לי בעבור הימי מחלה האלו ולא הוריד לי מהמשכורת- זה משהו שנהוג אצלנו בעבודה, האם הוא יכול עכשיו לנהוג ע"פ החוק ופשוט לפגוע לי בשכר וזאת מאחר שהוא הכניס מחליפה במקומי ואמר לי מפורשות שהוא אינו מעוניין לשלם פעמיים משכורת ושמצידו אני יכולה להתחיל את חופשת הלידה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

שגית שלום,
    ככל שהנוהג הוא לשלם באופן מלא על ימי המחלה, הרי שחל איסור על המעסיק לשנות זאת לגבייך כעת (קל וחומר מקום בו מדובר בשיקולים פסולים ממילא).
    מבחינת דמי הלידה - החישוב צריך להעשות ע"פ 3 החודשים המלאים האחרונים, ושינוי עקב ההריון לא אמור להשפיע.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו