מידע לגבי חופשת לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע לגבי חופשת לידה מוקדמת
    קרן ש
    23/11/2009

שלום,

אני אמורה ללדת בערך עוד שבועיים והודעתי בעבודה שאני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת החל מ1.12.

יש לי כמה שאלות: 1. על מנת לקבל דמי לידה החל מתאריך זה מה עליי לעשות? ואילו מסמכים עליי להגיש ולמי? כי בשיחה עם הבוס שלי הוא אמר שעליי קודם ללדת על מנת לקבל את דמי הלידה ואני חוששת שלא אקבל את דמי הלידה מרגע יציאתי אלא מתאריך הלידה עצמה.

2. אני עובדת במקום עבודתי 9 חודשים. האם זה פוגע במענק דמי הלידה?

תודה רבה ויום נעים,

קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

קרן שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי:
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה אך יש לי עוד שאלה

קרן ש
    24/11/2009

אלו מסמכים עליי להגיש על מנת לקבל את דמי הלידה? אני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת כשבועיים לפני התאריך המיועד - איך אדע שאקבל את דמי הלידה החל מתאריך יציאתי לחופשת הלידה המוקדמת ולא לפי תאריך הלידה שיהיה בע"ה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו