פיטורין בזמן הריון - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בזמן הריון - דחוף
    דנה
    23/11/2009

שלום רב,

אני בשבוע 31 להריון. עובדת שכירה במשרד פרטי. קיבלנו הודעה כי השותפות מתפרקת ובעקבות זאת העובדים (3) מפוטרים כולם בעוד כחודש. אחד מהשותפים עוזב ואחד ככל הנראה ממשיך בפעילות בתחום שלו (שזה לא תחום עבודתי).

א. האם במקרה כזה צריך היתר משרד העבודה לצורך פיטורים? הרי ברור שזה לא משהו שקשור רק בי. משרד העבודה נותן היתר במקרים כאלו?

ואם לא אדרוש את ההיתר, עלולה להיות לי בעיה אח"כ אם ידרשו ממני בביטוח לאומי, לשכת התעסוקה וכו', בתשלומים שמגיעים לי? האם יש דרישה בכלל מצד המוסדות האלה לראות היתר או שהזכויות הכספיות שלי לא תלויות בזה?

ב. ייצא שכחודש אני לא אעבוד עד הלידה, האם מגיע לי אבטלה ובאמצע מענק לידה (3 חודשים) ואח"כ שוב אבטלה - איך זה הולך?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון - דחוף

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - שותפות מתפרקת

עו``ד ליאת שטיין
    23/11/2009

דנה שלום,
    עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול היה להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה, באם היו מגישים בקשה), וחלה הגנה על מפני פיטורים בהריונך ולפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, ככל שאין היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים.
    גם אם השותפות לא תהיה עוד פעילה, ייתכן ואפשרי יהיה להגיש תביעה באמצעות עו"ד לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים).

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.לא כל כך הבנתי את התשובה,הבהרה

דנה
    23/11/2009

תודה על המענה המהיר.
    לא הבנתי את התשובה.
    אין שום התחמקות מצד מקום העבודה בתשלום כל מה שמגיע לי. כלומר אקבל את כל מה שמגיע לי כמו גם שאר העובדים. השאלה שלי היא: האם אני חייבת את ההיתר ביד כדי שלא תהיה לי בעיה עם התשלומים שיגיעו לי מביטוח לאומי (דמי לידה), לשכת התעסוקה וכו'?
    האם בכל מקרה כדי לפטר אותי צריך היתר גם אם זו סיבה שלא קשורה בהריון כמו פיטורי כל העובדים?
    ושאלה נוספת: אני אמורה ללדת (בע"ה) כחודש לאחר סיום העבודה, מגיע לי לקבל את דמי הלידה מביטוח לאומי (14 שבועות) נכון? (אני עובדת במקום 10 שנים).
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

דנה
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    26/11/2009

דנה שלום,
    מה שניסיתי להסביר לך הוא שמגיע לך יותר ממה שמקבלים יתר העובדים, נוכח היותך בהריון.
    לא רק שאינך חייבת את ההיתר, הרי שהאינטרס שלך שלא יינתן היתר כלל, ושהחברה לא תפנה לממונה.
    המעסיק יהיה חייב לשלם לך גם בעבור שלושת החודשים שמתום חופשת הלידה, וגם פיצויי פיטורים בעבור כחצי שנה נוספת זו.
    לאור דברייך, אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להבין את מלוא זכויותייך מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו