מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גם עצמאית וגם שכירהמיטל27/11/2009
2 שאלות- קצת מורכב...
1.
אני אמורה ללדת בפברואר, עובדת כשכירה מזה שנה במקום מסויים וכרגע עוזבת אותו לטובת מקום אחר (3 חודשים לפני הלידה). הסיכום עם המקום החדש היה הוצאת חשבוניות כפרילנסרית אבל עכשיו נראה לי שעדיף לי תלוש משכורת בכדי שביטוח לאומי ישלמו לי כשכירה לפי שלושת החודשים הללו (משכורת גבוהה יותר מהמקום הקודם). המעביד החדש מוכן לתת לי תלוש, רק בקש שאבדוק מה זה אומר לגביו מבחינת החוק. מכיוון שסביר להניח שאחזור לשם אחרי חופשת הלידה ואני מעריכה מאד את העובדה שמעסיק אותי בחודש שביעי אבקש באמת לתת לו את התשובה המדוייקת ביותר ואנסה לא לפגוע בו בשום דרך במידה ואכן נותן לי תלוש. אז מה זה אומר לגביו?
2.
מעבר לעבודתי כשכירה יש לי עסק עצמאי שהכנסותיו הם כמעט ורק בקיץ. בממוצע שעות העבודה השנתיות שלי כעצמאית אינן רבות אך ההכנסות לתקופה של 4 חודשים גבוהות.
אני מוצהרת בביטוח לאומי כעובדת עצמאית שאינה עוברת 10 שעות שבועיות ועל כן לא מגיע לי דמי לידה כעצמאית אך רואה החשבון שלי רוצה לשנות את הסטטוס גם מכיוון שההכנסות גבוהות, האם מעל הכנסה מסויימת ביטוח לאומי חייב לתת דמי לידה גם אם מספר שעות העבודה אינו גבוה בממוצע שנתי? אני רוצה דמי לידה גם על ההכנסות שלי כעצמאית, איך מתבצע החישוב של ביטוח לאומי- הכנסות פחות הוצאות חלקי 12?
מקווה שהייתי ברורה עד כמה שאפשר,
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין29/11/2009מיטל שלום,
השאלה מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום, אלא בשיחת ייעוץ פרטנית.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)