פיטורים בעקבות הריון לא צפוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בעקבות הריון לא צפוי
    בינה
    01/12/2009

לפני כחודש וחצי התקבלתי לעבוד במקום עבודה מסויים דרך חב' כח אדם. במשך שהותי במקום גילי שהנני בהריון, וכבר היה ניתן לראות ככל שהזמן עבר. במקום העבודה ביקשו שאני אלך לקראתם ויעבוד עד 18 במקום כמו שדיברו איתי מלכתחילה 8-16, לאחר שבדקתי זאת ולא יכולתי לעבוד עד 18 ואמרתי להם שאני בהריון, התחילו להפיץ שמועות שאחת משתי המזכירות בעצם הולכת הביתה, בהמשך לכך בעקבות לחץ נפשי גדול ממה שהולך לקרות, החלתי להרגיש ברע והגעתי לביה"ח בהמלצה להתאשפז בעקבות מיגרנות והקאות. יומיים לא הייתי בעבודה והיום כשהגעתי מחופשת מחלה יומיים, להפתעתי גיליתי שהם לקחו בחורה במקומי.והיום הודיעו לי החברה עצמה וללא ידיעת כח אדם שאני מפוטרת ושהנני צריכה ללכת עוד היום הביתה.
    מה אני אמורה לעשות כעת כאישה בהריון בחודש השלישי.? תייעצו לי בבקשה אני מרגישה ללא כל תועלת.... אבקש דחוף את תשובתכם אני מרגישה אבודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים עקב הריון טרם שישה חודשים

עו``ד חן שטיין
    05/12/2009

בינה שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו