זכויות ממלאת מקום בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות ממלאת מקום בעבודה
    ש
    07/12/2009

היי
    אני התחלתי לעבוד ביוני 2009 כממלאת מקום של מישהי אשר יצאת לחופשת ל ידה לשנה, כלומר היא תחזור ב -יוני 2010. כמו כן נכנסתי להיריון ואני אמורה ללדת באמצע אוגוסט פחות או יותר.
    1. ברצוני לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה? והאם אהיה זכאית למלוא דמי האבטלה (כלומר לשלושה חודשים) למרות שאלד לפני תום שלושת החודשים של דמי האבטלה.
    2. רציתי לשאול איך ייחושב לי הדמי לידה? האם על פי המשכורת בא עבדתי ? האם לפי דמי האבטלה במידה ואקבל?
    3. במידה ולא ניצלתי עד תום את דמי האבטלה בגין הלידה, האם ייחשבו לי את ימי דמי האבטלה הנותרים לאחר תום קבלת דמי ימי הלידה?
    4. אם תום חופשת הלידה ודמי הלידה, האם אוכל לחתום שוב על דמי אבטלה לשלושה חודשים או עד אשר אמצע עבודה ?

תודה על הסיוע

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות ממלאת מקום בעבודה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/12/2009

שלום לך,

לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.

לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו