חצי משרה לאחר חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצי משרה לאחר חל"ת
    נועה
    10/12/2009

אני חוזרת למקום עבודתי כשבעה חודשים אחרי הלידה, חפשת לידה + חל"ת. אני אחזור למשרה חלקית אחרי שעבדתי במקום כחמש שנים במשרה מלאה. במידה ולא אסתדר עם השעות וארצה להתפטר לצורך טיפול בתינוק עד מתי שמורה לי הזכות להתפטר בדין מפוטר?
    במידה וארצה להתפטר אחרי שלושה חודשים ויותר מים חזרתי לעבודה האם דמי האבטלה שיחושבו לי יהיו על פי המשרה החלקית שאחרי הלידה או המשרה המלאה שלפניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חצי משרה לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• שינוי היקף משרה והתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    12/12/2009

נועה שלום,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
    את הפיצויים יש לחשב בנפרד בגין כל תקופה, מאחר ומדובר בשינוי היקף המשרה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

נועה
    14/12/2009

במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בילד ומודיעה על התפטרותי לפני שיעברו תשעה חודשים מהלידה, אך מפסיקה לעבוד בפועל לאחר תשעה חודשים מהלידה. האם אני עדיין זכאית לפיצויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד קובע להתפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    17/12/2009

נועה שלום,
    הדבר אינו כתוב במפורש בחוק, והפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו