שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    סיון
    14/12/2009

הרופא נשים הפנה אותי לאורטופד לחוות דעת בשל בעיות גב קשות. אני בשבוע 33 להריון האורטופד המליץ על שמירת הריון. שאלתי היא במידה והרופא נשים מאשר לי שמירת הריון וממלא את הטופס שמיועד לכך האם אני זכאית לתשלום מלא כלומר משכורת של 100 אחוז? ועוד שאלה אם התשובה היא כן האם דמי הלידה מחושבים לפי חודשי שמירת ההריון במקרה שלי מחודש נובמבר? תודה מראש.gf

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/12/2009

סיון שלום,
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי. גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8,000 ש"ח ברוטו נכון להיום), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    דמי הלידה יחושבו על שלושת החודשים טרם צאתך לשמירת הריון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת שלום

סיוון
    17/12/2009

דיברתי עם המוסד לביטוח לאומי ושאלתי אותם את השאלות ששאלתי אותך הפקידה שם אמרה לי שבמידה ואקבל שמירת הריון זה יחושב לי גם כדמי לידה את ענית לי שדמי לידה יחושבו לי על 3 חודשים שלפני שיצאתי לשמירת הריון האם אפשר לברר זאת לעומק ולתת לי תשובה?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיוון

עו``ד ליאת שטיין
    18/12/2009

סיוון שלום,
    ראשית - עלייך לבחון זאת מול המוסד לביטוח לאומי, שכן הוא המשלם.
    יחד עם זאת, גם הוראות החוק וגם הניסיון מלמדים כי החישוב לא נעשה על פי שמירת ההריון, אלא על שלושת החודשים שקדמו להפסקת העבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

סיון
    20/12/2009

אם כך הדבר אז למה לא לפי דווח שנתי כמו על אישה עצמאית אחרת?למה 3 חודשים שלפני הפסקת העבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיון

עו``ד חן שטיין
    21/12/2009

סיון שלום,
    זהו נוסח החוק.
    אם את עצמאית, אכן לרוב החישוב נעשה על פי הכנסה שנתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו