מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות ואבטלה לאחר לידהשרון29/09/2007
שלום, יצאתי לחופשת לידה ב- 14.8 לפני הלידה עצמה, למעשה ילדתי ב- 1.9. אני מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילד, אם אני מודיעה לבוס שלי על התפטרות החל מעכשיו, האם אני זכאית לדמי אבטלה 90 יום מיום ההתפטרות?..או 90 יום מתום חופשת הלידה?
רציתי גם לשאול לגבי דמי הבראה- אני עובדת אצל המעביד מאפריל 2005 אבל קבלתי דמי הבראה רק מחודש אוגוסט 2005, האם מגיעים לי דמי הבראה גם עבור החודשים אפריל- יולי ? אם כן האם אני יכולה לדרוש אותם יחד עם הפיצויים?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר לידה
עו"ד זיוה אופק02/10/2007לא מצאתי לשאלה זו תשובה מפורשת.
החוק קובע ש"מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי שהיתה הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בעד 90 הימים הראשונים מיום הפסקת העבודה"
לכאורה הפסקת את עבודתך ביום 14.8 וזו שאלה מעניינת אם בחופשת הלידה את נחשבת כעובדת לצורך זה. התשובה בחוק אינה פשוטה.
בנוסף, שאלתך ותשובותינו מניחות כי מי שמתפטרת לצורך גידול הילד צריכה לחכות 90 ימים וכך נוהג המוסד לביטוח לאומי אולם לא בטוח שאכן להתפטרות כזו "אין הצדקה" וייתכן שמי שתילחם על קבלת דמי אבטלה באופן מיידי (אם כי רק לאחר חופשת הלידה שכן ישנו סעיף מפורש בחוק הקובע שעובדת שזכאית לדמי לידה אינה זכאית לדמי אבטלה) תנצח.
הייתי ממליצה להתייעץ בעניין זה עם עו"ד באופן אישי.
חופשה נעימה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)



