מועד התפטרות לצורך טיפול בילד - דחף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מועד התפטרות לצורך טיפול בילד - דחף
    יהודית
    30/09/2007

שלום ,

ממש לאחר הלידה הודעתי למעסיק שאני מתפטרת .
    הגשתי מכתב רשמי בנוסח המקובל .
    כיום קרוב לחודשים אחרי המכתב מסתבר לי שהמעביד כולל את שלושת חודשי חופשת הלידה
    כחודשים בהם אני עדיין בחופשה אך עובדת החברה (כאילו ההתפטרות נכנסת לתוקף רק בעוד חודש)

לדבר השפעה גדולה על היכולת שלי לקבל דמי אבטלה.

בנוסף , האם גרירת הטיפול בנושא מהווה הלנת שכר ?

תודה רבה
    יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו"ד זיוה אופק
    02/10/2007

אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך לאשורה:
    עם זאת אבהיר כמה כללים לבחינת השאלה: בכל מקרה שבו התפטרת את זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.

לפי חוק מי שזכאית לדמי לידה אינה זכאית לדמי אבטלה.

כיוון שחופשת הלידה היא פחותה מ-90 יום לא ברור לי כיצד זה משפיע עלייך.

חופשה נעימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - הבהרה לשאלתי

יהודית
    02/10/2007

תודה רבה על התשובה ,

אבהיר את שאלתי.

היות והזכאות לדמי אבטלה הינה אחרי 90 יום ישנה חשיבות למועד עזיבתי את החברה.

האם המעביד יכול לשנות את התאריך של מועד עזיבתי ? כייצד יכול להיות שבמכתב אותו הגשתי רשמתי תאריך אחד ואילו המעביד סיים את יחסי עובד מעביד שלושה חודשים לאחר מכאן ?

המטרה שלי היא להתקיים מהפיצויים למשך שלושה חודשים ואז לאחר 90 יום לקבל את האבטלה ללא צורך לחכות שלושה חודשים נוספים - כך יהיה רצף של הכנסה אם אקבל את עמדת המעביד ואזיז את תאריך סיום עבודתי אצטרך לחכות שלושה חודשים נוספים.

בנוסף המעביד שלי מבקש ממני אסמכתאות והפניות לחוק - אודה על עזרה גם בזה (כלומר לגבות את תשובתי למעסיק באסמכתה והפנייה לחוק)

מקווה ששאלתי ברורה עכשיו יותר

תודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו"ד זיוה אופק
    03/10/2007

במקרה שאת מתארת אני ממליצה להתייעץ באופן אישי עם עו"ד. ייתכן שכדאי במקרה זה מכתב מעו"ד ואולי מראש לסכם על הליכים כנגד המוסד לביטוח לאומי במקרה הצורך.

להבהרת הנושא ראי תשובתי להודעתה של שרון: התפטרות ואבטלה בחופשת לידה.

שלא מהבחינה המשפטית אוסיף שהשאלה האם את או מעסיקך צודקים היא שאלה מורכבת אולם לא ברור לי מה האינטרס שלו לציין את התאריך הזה דווקא. הייתי מנסה, דבר ראשון, לבדוק זאת שלא מהבחינה המשפטית אלא במו"מ מול המעסיק, להבין מדוע הוא עומד על דעתו ולראות אם ניתן להגיע לפשרה כלשהי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו