פיצויי פיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויי פיטורין
    טלטל
    23/12/2009

ב 19 לספטמבר 2009 התפטרתי לאחר חופשת לידה לצורך גידול התינוקת.
    מאז עברו למעלה מ- 3 חודשים ועד כה לא קיבלתי את כספי הפיטורין
    כל פעם בטוענה אחרת... תחילת חודש, סוף חודש, אחרי החגים, שבוע הבא וכו'...
    מה עושים? האם אני יכולה לתבוע על הלנת שכר? מה המשמעות מבחינה כספית?
    תודה רבה ... המיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• מועד לתשלום פיצויי פיטורים

עו``ד חן שטיין
    27/12/2009

שלום לך,
    על פי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו על פיו, חובה על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
    מעסיק שלא שילם משך מספר חודשים, ישנו חשש כבד כי כלל אין בכוונתו לשלם, והוא מנסה "למרוח" זמן. עקרונית ישנה הלנת פיצויי פיטורים בגובה 20% לחודש בגין הלנה זו, אולם בתי הדין לרוב לא פוסקים פיצויי הלנה ריאליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלנת פיצויים

טלטל
    28/12/2009

חן שלום
    בהמשך לתכתובת הקודמת עדיין לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין. מבחינת אחוזי הצלחה - האם כדאי לי לקחת עו"ד ו"להלחם" בהם ולנסות ולקבל את דמי הלנת הפיצויים או שעדיף לי להמתין עד "שיחליטו" להעביר אלי את הכספים המגיעים לי ע"פ חוק?
    אם אני מגיעה איתם להסדר כלשהו איך אני מחשבת את מה שמגיע לי בגלל האיחור בתשלום?
    חשוב לי לציין כי מדובר בביטוח מנהלים שנמצא אצל סוכן ביטוח כלשהו.
    תודה, המיואשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי הלנה

עו``ד ליאת שטיין
    30/12/2009

טלטל שלום,
    כפי שהסברתי, פיצויי הלנה אינם נפסקים כדבר שבשגרה, ולכן ככל שישולמו לך פיצויי הפיטורים (גם אם באיחור סביר), הרי שאני מצטרפת לעמדתו של עו"ד חן שטיין, ולא הייתי ממליצה לצאת להרפתקאות מיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו