אשה בהריון- עובדת זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשה בהריון- עובדת זמנית
    אמא
    24/12/2009

שלום רב,

בראיון עבודה שנערך לפני כשבועיים התקבלתי לחברה ממשלתית במטרה להחליף עו"ד שעתידה לצאת לחופשת לידה בעוד 3 חודשים. (אני לא עו"ד בהשכלתי). תחילת עבודתי נקבעה - 3 חודשים טרם יציאתה לחופשת לידה ועד לשובה מחופשת הלידה. בפגישה שניה שנערכה לי עם הממונה, הודעתי לו את אשר התברר לי זה עתה- כי אני בחודש שני להריוני. עם תחילת עבודתי בחברה (לפני מספר ימים), נתבקשתי לחתום על חוזה עבודה שבו מובהר מפורשות כי מדובר בחוזה זמני וכי התקבלתי לתקופה זמנית, בת כ- 8 חודשים, במטרה להחליף עובדת שעתידה לצאת לחופשת לידה. בערך בזמן שאצא לחופשת לידה- העובדת שהחלפתי תשוב לעבודתה. כשאסיים את חופשת הלידה שלי- העובדת שהחלפתי כבר תשוב לעבודה כאמור- האם לא אוכל לשוב למקום העבודה בגלל שהתקבלתי כעובדת זמנית או שהמעביד יהיה חייב להשיב אותי לעבודה בשל כך שלא ניתן לפטר אשה לאחר חופשת לידה אלא 90 יום מתום חופשת הלידה שלה? ואם אשוב לעבודה לאחר תום חופשת הלידה- הרי שלא אוכל למלא את התפקיד בגינו התקבלתי כי הוא כבר יהיה מאויש- איזה תפקיד ניתן יהיה לתת לי ועדיין לעמוד במסגרת החוק שקובע שיש להשיב את העובדת לאותו תפקיד שבו הועסקה קודם לחופשת הלידה? - זאת אם בכלל המעביד יהיה חייב להשיב אותי לאחר חופשת הלידה (כי התקבלתי כעובדת זמנית)

אודה מאד מאד לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשה בהריון- עובדת זמנית

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון או לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    27/12/2009

שלום לך,
    החוק חל על עובדת זמנית כשם שחל על עובדת קבועה - אין הבדלים.
    על המדינה יהיה להשיבך לתפקיד רוחבי דומה, או להגיש מבעוד מועד בקשה להיתר פיטורייך לממונה על עבודת נשים.
    מידע רב נוסף בעניין זה תוכלי לראות באתר האינטרנט שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו