פיטורין לאחר חל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חל"ד
    lili
    01/10/2007

שלום רב,

אני מועסקת בחברת הי טק בתפקיד די בכיר כ- 7 שנים. כרגע מסיימת את החל"ד. נודע לי מפי הממונה הישיר שלי שהמעסיק מתכנן לפטר אותי בעוד 60 יום ( ומבחינתו היה מפטר אותי מיידית לו היה יכול ) בנוסף עוד בזמן ההריון הייתה לו כוונה לפטר אותי ברגע שאחזור מהחל"ד. כמובן שאין לו סיבה אמיתית לפיטורין אלא רק " צימצומים". האם התנהגותו חוקית? ידוע לי על פס"ד תקדימי שאוסר לפטר במקרה כמו שלי ללא שימוע הוגן ,וחייב מעסיק לשלם פיצויים גבוהים במקרה כזה כמו כן רציתי לדעת האם אני חייבת לחזור ל- 60 יום ?? מה הסיכוי בהגשת תביעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חל"ד

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חל"ד

עו"ד אילן קמינצקי
    01/10/2007

החוק אוסר על פיטורין לאחר 60 יום מתום חופשת הלידה + הודעה מוקדמת לפני הפיטורין.
    בשנים האחרונות קיימת נטייה בבתי הדין לעבודה לחייב גם מעסיקים פרטיים לקיים "שימוע". יחד עם זאת מהותו של השימוע ודרך עריכת השימוע אינם בהכרח דומים ל"שימוע" במגזר הציבורי.
    מעסיקים רבים (ובינהם ציבוריים) מפטרים עובדים עקב צמצומים ומרבית המקרים העובדים לא מוחזרים לעבודה או מקבלים פיצויים גבוהים יותר, אף שהסיבה לפיטורין הינה צמצומים.

לסיכום - מהותו ואופיו של שימוע במגזר הפרטי אינו חד משמעי וקיים סיכוי סביר כי אם המעביד יוכיח שהפיטורין נעשו עקב צמצומים , לא יהיה בכך פסול ובכל מקרה המילה האחרונה תהיה של בית הדין לעבודה לאחר בחינת כלל נסיבות המקרה והרקע לפיטורין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון - אודה על תשובתך בדחיפות

lili
    01/10/2007

נודע לי כי המעסיק רוצה למסור לי מכתב פיטורין מחר. למעשה אני נמצאת כעת בחל"ת ( החל"ד הסתיים אתמול ) עדיין לא קיבלתי את המכתב לידיי אך הבנתי שמדובר בכך שישלמו לי חודשיים שכר + רכב שהינו חלק מתנאי העסקתי ( חודשיים עבור 60 יום בחוק שאוסר פיטורין ? ) ומכיוון שבחוזה שלי ישנה הודעה מוקדמת של חודשיים , המעסיק רוצה לתת לי חלף הודעה מוקדמת לעוד חודשיים נוספים ( סה"כ 4 ) ובהם לשלם לי שכר ללא הרכב. לא ברור לי ההבדל בין הודעה מוקדמת לחלף הודעה מוקדמת, האם מותר למעסיק לקחת לי את הרכב שהוא חלק מתנאי העסקתי ואף מופיע בחוזה האישי שלי כמרכיב בתנאי ההעסקה ? האם יש לי עילה לתביעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

עו"ד אילן קמינצקי
    02/10/2007

בעקרון בהנחה ובתקופת ההודעה המוקדמת לא תצטרכי להגיע לעבודה, כי אז המעביד יהיה רשאי להורות לך להחזיר את הרכב (היות והרכב בד"כ נועד לצרכי הגעה לעבודה).
    בהנחה ובחוזה העסקה נקבע כי בתקופת ההודעה המוקדמת על המעביד להשאיר ברשותך את הרכב, .יהיה על המעביד לנהוג בהתאם לחוזה ולהשאיר ברשותך את הרכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו