מחוייבות להחזיר לאותו התפקיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחוייבות להחזיר לאותו התפקיד
    אמא
    31/12/2009

שלום רב

ברצוני לדעת האם במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה שלי בעוד חודשיים וחצי מעבר ל14 שבועות שמגיעים לי,האם מקום העבודה שלי מחוייב להחזיר אותי לאותו התפקיד ולא פתאום יכול לבוא ולומר שבגלל שהארכתי את החופשה הם יעבירו אותי לתפקיד אחר.... ? האם יש חוק מסויים אשר מורה על תקופה מסויימת שחייבים להחזיר את האישה לאותו התפקיד..?
    אודה לכם על תשובתכם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    03/01/2010

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחוייבות להחזיר לאותו התפקיד

אמא
    03/01/2010

חן שלום

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. מה שהתכוונתי בשאלתי הוא האם המעסיק חייב להחזיר אותי לאותו תפקיד גם אם אני חוזרת מחופשת הלידה לאחר חצי שנה או שהוא מחוייב לשמור לי על התנאים רק למשך 14 השבועות שמגיעים לי על פי החוק? העניין הוא שאני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה לכחצי שנה בסך הכל והדבר שאני פוחדת ממנו הוא שיגידו לי שאין שום בעיה אבל שהם מחזירים אותי לתפקיד אחר לגמרי בחברה,וחשוב לי לחזור לאותו התפקיד בדיוק.
    אודה לך על תשובתך
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/01/2010

שלום לך,
    כפי שהוסבר בתשובה הקודמת, מיום חזרתך הינך מוגנת למשך 60 ימים, לרבות התפקיד שלך.
    ככל שהמעסיק יבצע הרעה, הרי שהוא פועל בניגוד לחוק.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו