מאוד מבולבלת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד מבולבלת...
    אורית
    03/01/2010

שלום רב,

אני עובדת בחברה מזה שנה וחצי, סה"כ ב-2 משרות זמניות.

בחוזה היחיד עליו חתמתי היה רשום תאריך התחלת עבודה ותאריך "סיום עבודה" (ללא הודעה מוקדמת), כאמור תאריך "סיום עבודה" עבר מזמן. מאז הוארכה תקופת העסקתי פעמיים בע"פ.

יש לי 18 תלושי שכר ברצף!

המעסיק שלי רוצה שאחתום של מסמך ובו נאמר שבתום חופשת הלידה מסתיימים יחסי עובד מעביד, אחרת יפנה לבקשת אישור פיטורים מהתמ"ת בטענה שאין קשר בין ההריון לסיום עבודתי, מכיוון שאני במשרה זמנית שמסתיימת ואין תקן להארכת התקופה.

האמת שאני די חוששת מכך שיתקבל אישור ממשרד התמ"ת, וגם לא ממש מעוניינת להתלכלך עם מקום העבודה לטובת המלצות בעתיד.

אני מאוד מבולבלת, האם יש לי זכויות? אם העובדה שמצאו לי סידור כלשהו אומרת שלמעסיק אין סיכוי לקבל אישור מהתמ"ת? אם כן, אז לא כדאי לי לחתום על המסמך...
    אשמח לדעת, מה באפשרותי לעשות?

שאלה נוספת: האם פיצויי פיטורין של אשה לאחר חופשת לידה הם בעצם מה שמקבלים עם החתימה על סעיף 14? או שחוץ מסעיף 14 מגיעים לי עוד פיצויים?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מבולבלת...

הוספת תגובה

• האם יש לי בכלל זכויות?

אורית
    03/01/2010

בבקשה תעני לי על השאלה...

נאמר לי שבגלל היותי זמנית, והמעסיק טוען שיקבל אישור מהתמ"ת לפטר אותי, כי היה ידוע מראש שהתפקיד מסתיים, מבלי קשר להריון.

אבל בכל זאת, אני פה מ-ל-א זמן !!! עבדתי יותר משנה עד שנכנסתי להריון, אין לי שום זכות???
    המעסיק באמת "עושה לי טובה" שהוא ממשיך להעסיק אותי ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה תשובה , בבקשה... דחוף...

אורית
    03/01/2010

שאלה:
    1. האם כל זה אומר שהמעסיק לא יקבל אישור מהתמ"ת לפטר אותי???
    2. האם משנה באיזה תפקיד הועסקתי? הארכת החוזה השניה היתה לתפקיד אחר במחלקה אחרת, האם זה עדיין נחשב כהארכת חוזה?

חוק עבודת נשים מגדיר מה יחשב כפיטורים "כאשר מדובר בעובדת זמנית :"בסעיף זה, "פיטורים" - לרבות אי חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה שהוא אחד מאלה:
    (1) חוזה עבודה לתקופה קצובה של שנים עשר חודשים או יותר;
    (2) חוזה עבודה לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, שהאריך או שחידש העסקה קודמת שהיתה סמוך לפני תחילת תוקפו של החוזה."

כלומר, הפסקת עבודה של עובדת זמנית אשר עובדת בחוזה קצוב פחות משנה לא תחשב כפיטוירם.

אך כאשר מדובר בחוזה קצוב שחודש, ואצלי, חודש אף פעמיים, לא תחול הגנת הסע' על המעסיק והפסקת עבודה לאחר חידוש חוזה קצוב תיחשב כפיטורים אסורים בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    07/01/2010

שלום לך,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב להן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו