סיום חוזה עבודה במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיום חוזה עבודה במהלך הריון
    יעלי
    09/01/2010

שלום ותודה על הייעוץ!

כשהתקבלתי לעבודה זה היה לתקופה קצובה מראש (אם לדייק אז כבר כמה פעמים הוחלט להמשיך להעסיק אותי אבל בכל פעם מגדירים זמן חדש שבו מסתיימת ההעסקה). עכשיו אני בחודש רביעי ואני אמורה להפסיק לעבוד בעוד כחודשיים (תחילת שביעי). רציתי לדעת האם למרות ההסכמה מראש המעסיק לא יכול לפטר אותי אוטומטית. בנוסף - בהנחה ואכן יפטרו אותי - האם לא אקבל דמי לידה מביטוח לאומי (שכן בשלושת החודשים שלפני הלידה ככל הנראה לא אמצא מקום עבודה אחר...). (אם זה משנה אני עובדת באותו מקום כבר מעל שנתיים)

שוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - הסכם לתקופה קצובה

עו``ד חן שטיין
    11/01/2010

יעלי שלום,
    מאחר ולדברייך מלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים).
    חובה על המעסיק טרם הפיטורים לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין לפטר אותך בנסיבות אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
    מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו