מענק חברה בחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענק חברה בחופשת לידה
    יעל
    11/01/2010

שלום, הנני שוהה כ-3 שבועות בחופשת לידה. החברה בה אני עובדת הודיעה כי מעניקה מענק לעובדי החברה אשר יועבר חצי במשכורת ינואר וחצי מרץ (חודשים בהם אני אשהה בחופשת לידה). לאחר בירור התברר לי כי את המענק אקבל רק לאחר חזרתי לעבודה שכן אין אפשרות לקבל מענק כאשר מקבלים משכורת מהמוסד לביטוח לאומי. אודה לעזרתכם במס' שאלות: 1. האם טענת החברה מוצדקת- כלומר, לא ניתן לשלם לי את המענק בחודשים בהם אני נמצאת בחופשת לידה?? 2. האם יכולים להכפיף את קבלת המענק לחזרתי לעבודה, כלומר אם אחליט לא לחזור לעבודה- האם יכולים לטעון כי אינני זכאית למענק? 3. באם אחליט רק להאריך את חופשת הלידה- מתי אני אמורה לקבל את המענק - לאחר חזרתי בפועל לעבודה או רק לאחר 3 החודשים הראשונים בהם אני מקבלת משכורת מהמוסד לביטוח לאומי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מענק חברה בחופשת לידה

הוספת תגובה

• בונוס ומענק בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    12/01/2010

יעל שלום,
    התשובה לשאלתך הראשונה הינה חיובית (וכן עלייך לדאוג לאחר מכן לדווח על תוספות אלה לביטוח הלאומי על מנת לזכות בחישוב דמי לידה בהתייחס גם למענק).
    לשתי השאלות הנוספות אין תשובה קבועה, והדבר משתנה על פי הנתונים הספציפיים של המקרה - יש לבחון זאת לעומק.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו