תשלום ימי מחלה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום ימי מחלה בהריון
    גל
    17/01/2010

שלום
    אני בהרייון בשבוע 20, לאחר תקופה ארוכה של טיפולי פוריות
    במהלך תקופת הטיפולים ניצלתי את מלוא מכסת ימי המחלה שלי ועכשיו אני במינוס יום אחד
    הרופא שלך אותי לשבןע מנוחה בבית עקב התכווצויות ברחם, אך מכיוון שלא עומדים לרשותי ימי חמלה הסכום ינוכה לי מהמשכורת
    האם מגיע לי איזה החזר מביטוח לאומי או שמעכשיו כל ימי המחלה יהיו על חשבוני?
    בתום שבוע המנוחה הרופא יקבע מה לעשות הלאה- במידה וימליץ על שמירת הריון האם זה יחשב לי מהיום הראשון לימי החמלה?
    במידה והסכום מנוכה לי מהשכר זה ישפיע לי על דמי הלידה - מה עושים?
    אם אחזור לעבודה במשרה חלקית ע"פ הוראת הרופא (שעתיים פחות) ועקב כך תרד המשכורת - לפי איזה שכר יחשבו לי את דמי הלידה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשלום ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - הסבר רחב

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

גל שלום,
    אין תגמול אחר פרט לשמירת הריון.
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.
    במידה ולא תוכר לך שמירת הריון, ותנוכה משכרך ההעדרות, תוכלי לבקש מהמוסד לביטוח לאומי להתחשב בשכרך המלא האחרון, שכן ההפחתה נובעת וקשורה להריון.
    לאחר הפסיקה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה, לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו