מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפלייה על רקע הריוןתמר17/01/2010
שלום רב,
לפני כחודש התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, כשאני בחודש השלישי להריוני. לעבודה זו התקבלתי לפני ההריון, אך נאלצתי להמתין לקבלת התעודה המקצועית.
במסגרת התפקיד הובטח לי הדרכה מקצועית פרטנית וקבוצתית הניתנת לעובדים סוציאליים וגם התחלתי לקבל.
לפני כשבוע, החלו לראות את ההריון ונשאלתי במקום העבודה על דבר הריוני(יום ג') - עניתי בחיוב.
למחרת (יום ד') מנהלת המקום קראה לי ואמרה שהיא לא רואה טעם להשקיע בי הדרכות וככול הנראה העסקתי לא תהיה לזמן רב... הסיבה הייתה שאין בינינו חיבור והיא לא יכולה להצביע על מה מפריע לה.. והיא מצפה ממני להחליט מה יהיה מעכשיו..
בתום השיחה פניתי לאחראית הישירה שלי וסיפרתי על ההריון והיא זו שהעבירה את המידע למנהלת השירות.
למחרת (יום ה') בשיחה נוספת- מנהלת השירות חזרה ואיימה כי אני לא ישאר במחלקה המקצועית וללא הדרכות, זאת מפני שואין בה אמון לאחר שלא סיפרתי לה וגזלתי ממנה את זכות הבחירה אם להעסיק אותי בהריון או לא- או בתנאים מגבילים.
את אפשרות ההתפטרות היא השאירה בידי, ככול הנראה לאחר מלחמת התשה ופגיעה במקצועיות שלי.
היום (יום א') שוחחתי זו שקלטה אותי למשרה והיא חיזקה את הדעה שזהו מקום כלכלי ואין הגינות במה שעשיתי- גם אם בפועל ההחלטה היתה שלא לקבל אותי מראש.היא הוסיפה ואמרה שבשיחה הראשונה מנהלת השירות כבר קיבלה את האינפורמציה על דבר הריוני.
העובדת ציינה שהתחושות הקשות עלולות לפגוע גם ברמת המחלקה ובאמת באותו היום הרגשתי איך איש לא מדבר איתי, אני לא זכאית להשתתף בישיבות צוות ול מקבלת הדרכות מקצועיות.
אני לא מעוניינת להתפטר, אך מצד שני האווירה קשה ואין אף צד שתומך בי.
האם זוהי הרעת תנאים? והאם יש מישהו שיכול להגן עלי מפני פגיעה שכזו שמבוססת על אפלייה עקב הריוני? כיצד אני יכולה להוכחי את הנאמר לי, כי לא חשבתי להקליט את השיחה...
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד חן שטיין19/01/2010תמר שלום,
המקרה שאת מתארת חמור ומקומם.
עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להבטיח זכויותייך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)