התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות
    לילך
    24/01/2010

בני בן 7.5 חודשים וכיום נמצא במסגרת מעונית, חזרתי לעבודה לפני כארבעה חודשים ועקב שינויים משמעותיים מבחינת התפקיד ושינויים נוספים החלים בתנאי העסקה אני מעוניינת להתפטר שאלתי היא האם אני יכולה להתפטר בטענה לצורך טיפול בילד בהתאם לגילו וזה בתנאי שעדיין יש לי את התנאי עד תשעה חודשים עם חודש התראה מוקדמת ואם כן האם יהיה עלי להוציא אותו מהמסגרת המעונית על מנת שאוכל לקבל את הפיצויים (ברצוני להוסיף כי שעות העבודה שלי היום מקנים לי את האפשרות להוציא אותו בזמן מהמעון) שאלה נוספת כמה זמן לאחר ההתפטרות אוכל למצוא עבודה חדשה עם אותן שעות עבודה שיש לי היום בעבודה הנוכחית אך יותר קרובה לביתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2010

לילך שלום,
    ביכולתך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
    לעניין ההודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה).
    תוכלי להתפטר ולהישאר תקופת מה בבית לצורך הטיפול בילד, אולם נהיר כי יהיה עלייך להוציא אותו מהמסגרת בה הוא נמצא, ולו לחצי יום בלבד (יום קצר), אחרת אין הצדקה להתפטרות זו.
    לעניין התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן מוקדם יותר מאשר יכולת בעבודתך הקודמת, למשל), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אין הגדרה מדוייקת מה כן ומה לא, אולם נדרש כי ההתפטרות תהיה לצורך זה, אחרת לא תהיי זכאית לפיצויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

לילך
    26/01/2010

תודה על תשובתך
    רציתי לדעת במשך כמה זמן אצטרך לשים את הילד במסגרת של חצי יום, האם זה עד שאקבל את הפיצויים או עד שאמצא עבודה בתנאים נוחים יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/01/2010

לילך שלום,
    השבתי לך לשאלה זו כשפנית אלי טלפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו