בונוס 4 חודשים לפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בונוס 4 חודשים לפני לידה
    יורי
    25/01/2010

ילדתי בחודש ספטמבר 09 - את הבונוס קיבלתי בחודש מאי 09, קרי 4 חודשים לפני חופשת הלידה.
    בטופס הפנייה לביטוח לאומי, לאחר פירוט שכרי ב 10 החודשים שקדמו להפסקת העבודה (סעיף 3) התבקשתי במפורש בסעיף 4 לפרט את "ההפרשים והתשלומים הנוספים שנכללו בסעיף 3 ב 4 החודשים שקדמו להפסקת העבודה".
    דמי הביטוח הלאומי ששולמו לי לא כללו את תשלום הבונוס.
    העלילה מסתבכת - בחודש מאי הקרוב (בחלוף פחות מ 11 חודשים מתחילת חופשת הלידה) אני זכאית לבונוס נוסף.
    שאלותי אם כן:
    1. האם אהיה זכאית לתגמולי ביטוח בגין הבונוס הראשון? בגין הבונוס השני?
    2. בהנחה שאהיה זכאית לתגמול בגין הבונוס הראשון, האם קמה לי זכות גם לתגמול בגין הבונוס השני (בהנחה שאעמוד בתקרת הזכאות)?

מה עלי לעשות?
    בכלל לא ברור לי ההגיון שמזכה בתגמולים בגין שכר עד 3 חודשים (ולא 4 למשל) אבל מתיר "תוספות" 11 חודשים קדימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בונוס 4 חודשים לפני לידה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת-האם התשובה ידועה?

קרין
    28/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונוס וחופשת לידה

יורי
    29/01/2010

התשובה לא ידועה לי, ואני עדיין ממתינה לתשובה כאן.
    בינתיים המל"ל לא שילם לי דמי לידה בגין שכר הבונוס שקיבלתי ובכוונתי לפנות אליהם ולדרוש זאת. אני מקווה שהבונוס העתידי, החל בתוך התקופה של 11 חודשים אחרי חופשת הלידה, כן יובא בחשבון על ידי המל"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונוס

עו``ד ליאת שטיין
    31/01/2010

שלום לך,
    עקרונית לגבי הבונוס הראשון אין זכאות (ניתן לפני למעלה משלושה חודשים טרם הפסקת העבודה) , ולגבי השני ככל הנראה שכן תהיה זכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו