מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים לאחר חופשת לידהדנה02/02/2010
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה אחרון כחמישה חודשים ולאחר מכן יצאתי חמישה חודשים לשמירת הריון (עדיין לא ידוע אם ביטוח לאומי יאשר את התביעה העניין עדיין בטיפול בביטוח לאומי). לאחר חופשת לידה שבועיים לפני סיום חופשת לידה התקשרתי למעסיקה שלי בבקשה לשבץ אותי בעבודה ( היינו בקשר כל תקופת חופשת לידה וטענה כי היא תחזיר אותי לעבודה) אך נעניתי בשלילה. ביקשתי מהמעסיקה שתיתן לי מכתב פיטורים אך היא התנגדה נחרצות ואמרה כי היא מוכנה לבדוק מול רואה חשבון על אף שהיא בטוחה שלא תיתן לי מכתב פיטורים מהחשש להסתבכות מבחינה חוקית. מאז ניסיתי להשיג אותה בטלפון כולל הודעות אך לא הצלחתי להשיגה ולא קיבלתי שום תשובה מצידה. שלחתי לה מכתב בדואר רשום המסביר את כל התהליך וכי הנני מעוניינת לחזור לעבודה ואם אין לה מקום בשבילי שתיתן לי מכתב פיטורים. עברו שלושה שבועות ולא קיבלתי ממנה שום תשובה. ניסיתי להשיג אותה בטלפון ללא הצלחה עד שלבסוף איכשהו השגתי אותה דרך אחת העובדות. היא התנגדה למכתב פיטורים בטענה כי לא מגיע לי כלום מבחינה חוקית משום שעבדתי אצלה תקופה קצרה וכי יחסי עובד מעביד הסתיימו מאז שיצאתי לשמירת הריון. בנוסף היא טענה כי ישלחו לי מכתב מסודר המסביר כי לא מגיע לי כלום כולל מכתב פיטורים והשיחה הסתיימה בטריקת טלפון מצידה.
שאלות:
1) האם תקופת דמי לידה ושמירת הריון (בין אם אושר או לא) נכללים ב- 360 ימי עבודה לשם זכאות לאבטלה?
2) מה אפשר לעשות בעניין זה לגבי מכתב פיטורים?
3)האם יש צדק בדברי המעסיקה על כך שאיני זכאית לכלום כולל מכתב פיטורים משום שעבדתי אצלה רק חמישה חודשים?
4)במידה ואהיה זכאית לאבטלה מה התהליך? (אני צריכה לחתום שלושה חודשים ואז אקבל הכל בתשלום אחד?) אגב אני כבר חותמת בלשכת התעסוקה כבר חודש ימים.
5)האם 360 ימי עבודה לשם זכאות אבטלה צריכים להיות רצופים?
אשמח לקבל תשובות לשאלות ואף כל עזרה והכוונה בעניין זה.
תודה מראש והמשך שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין02/02/2010שלום לך,
עקרונית מתקבל הרושם כי מעסיקתך נוהגת בניגוד לחוק - אולם יש לבחון זאת יותר לעומק על בסיס הנתונים המלאים. משכך, נראה כי עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)