תשלום על ימי מחלה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום על ימי מחלה בהריון
    מאי
    02/02/2010

שלום.
    אני בהריון בשבוע 19 (תחילת חודש חמישי)
    לאחרונה קיבלתי מרופא הנשים שלי 3 ימי מחלה בעקבות צירים קלים שחוויתי.
    באישור המחלה היה רשום Normal Pregnancy- הפקידה של הרופא היא זו שהדפיסה את האישור ולדעתי פשוט לחצה אנטר אנטר וכך יצא שזו ברירת המחדל שהודפסה על הטופס.
    בחברת הביטוח שהמשרד שלי עובד איתם סרבו לשלם וביקשו שאבקש טופס עם סיבה מפורטת.
    ביקשתי מהרופא והוא אכן שלך הפעם היה מצויין
    Normal Pregnancy
    Lower abdomenal pain
    אך הפקס הגיע מעט דהויי ושוב סירבו לאשר את התשלום... לצערי רק ביום חמישי אוכל לבקש מהרופא לשלוח שוב.
    אך בנתיים ניגשה אליי מנהלת כח האדם ואמרה לי במילים אלו: " תני לי את האישור אני אשלם לך החודש ואנסה לשלוח לחברת ביטוח שוב ומקסימום אם יהיו בעיות נוריד לך מהחודש הבא. דרך אגב שתדעי לך שלא משלמים על העדרתו בגלל הריון- הריון זו לא מחלה"
    כששאלתי האם היא אומרת את זה מכיוון שבאישור המקורי היה רשום Normal pregnancy ולא סיבה מפורטת היא אמרה שכן אבל בכל מקרה לא על כל העדרות שקשורה להריון משלמים למשל אם יהיו לי דימומים חס וחלילה או שלקראת סוף ההריון יהיה לי קשה וכו'...

אשמח מאוד לקבל הבהרות האם זה חוקי לא לשלם לעובדת למרות שיש אישור מחלה רק בגלל שהסיבה קשורה להריונה...
    וכמו כן מתי ובאיזה נסיבות אני אמורה לפנות לביטוח לאומי לתשלום עבור ימי העדרות ומתי אני אמורה לפנות למעסיק?

תודה מראש

נ.ב:
    אינני יודעת אם זה רלוונטי או לא...
    אבל מהרגע שהודעתי שאני בהריון (ממש ממש בתחילת ההריון שבוע 6) שינו לי את התפקיד פעמיים...ועושה רושם שמנסים לגרום לי להרעת תנאים ע"מ שאעזוב מרצוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשלום על ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון

עו``ד חן שטיין
    07/02/2010

מאי שלום,
    על כל מחלה חובה לשלם כקבוע בחוק, גם אם מדובר בזמן ההריון.
    ככל שהמעסיק שלך מנסה להרע את תנאייך על מנת לגרום לך להתפטר - ייתכן שמכתב מעו"ד בעניין הזה יביא את הניסיונות שלו לסופם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו