שמירת הריון ודמי מחלה- קצת דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון ודמי מחלה- קצת דחוף
    אורלי
    13/02/2010

שלום, אני בחודש שביעי להריוני, בחודש חמישי יצאתי באישור רופא אורטופד ורופא נשים לימי מחלה עקב בעיות בגב, הגשתי לביטוח לאומי תביעה לשמירת הריון שכן הייתי יותר מ30 יום בבית וכרגע אחרי חודשיים שאני בבית התבשרתי שאיני זכאית לשמירה ואני יכולה לנסות להגיש שוב בחודש שביעי שזה כרגע. השאלה שלי אם יאשרו לי את השמירה רק מחודש שביעי, מי ישלם לי על החודשיים שאני בבית מחודש חמישי באישור רופא? אני צריכה לדרוש מהמעסיק ימי מחלה על החודשיים שלא רוצים לשלם לי? איזה עוד פתרונות יש לי שהפסדתי משכוררת במשך חודשיים? בתודה אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אי אישור שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2010

אורלי שלום,
    ככל שלא אושרה לך השמירה, בפנייך שתי אפשרויות:
    1. לקבל את ההחלטה כפי שהיא, ולהעביר למעסיק ימים אלה כימי מחלה.
    2. לערער על ההחלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אין מספיק ימי מחלה

אורלי
    15/02/2010

אם אין לי מספיק ימי מחלה לפדות אצל המעסיק י לי מקסימום 30 מי ישלים לי עוד חודש שהייתי בבית? מה הפתרון שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול מלוא ימי המחלה

עו``ד ליאת שטיין
    16/02/2010

אורלי שלום,
    אין פתרון קסם - ככל שמיצית את מלוא ימי המחלה שעמדו לך לפי חוק, ולא תוכר תקופה זו כשמירת הריון, ימים אלה יהיו על חשבונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו