הפחתת שעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת שעות
    רותם
    15/02/2010

שלום
    אני בחודש שישי והורדתי 3 שעות עבודה ביום עקב צירים, כמובן שהשכר יירד
    רציתי לדעת האם יש חוק או פסק דין וודאי שמבטיח לי שביטוח לאומי יחשב לי את הסכום לדמי הלידה לפי החודשים לפני כן בהם הרוותי רגיל- כלומר חישוב הסכום לדמי הלידה לא יתבסס על 3 החודשים לפני הלידה
    בעקרון המעסיק יכול לשלם לי על חשבון ימי מחלה עתידיים רק שעכשיו הוא טוען שהעו"ד של החברה בדקה והיא טוענת שביטוח לאומי מוכן להתחשב בזה שקיצרתי יום עבודה עקב מצב רפואי
    איך אני יכולה להבטיח את זה? אני הבנתי שאפשר לבקש מביטוח לאומי אבל שזה לא וודאי

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת שעות

הוספת תגובה

• המשך

רותם
    15/02/2010

זה המידע שמצאתי באתר של ביטוח לאומי אבל הוא דו משמעי מכיוון שבסעיף אחד כתוב שיבדקו את האפשרות להשלים שכר ובסעיך שני כתוב שדמי הלידה ייחשבו ע"פ החודשים לפני קיצור יום העבודה
    בנוסף הם לא מציינים איזה אישורים או מסמכים צריך
    בעצם הם יכולים להכניס הכל תחת סעיף א כי חופשת מחלה בגלל כאב גב למשל בהריון הוא נחשב מחלה או בגלל ההריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת שעות

עו``ד ליאת שטיין
    16/02/2010

רותם שלום,
    אכן שאלתך במקומה - אין שום ערבות לכך שהמוסד לביטוח לאומי לא יתחשב בתקופה זו לצורך החישוב. נסי לפנות אליהם בשאלה מראש, על מנת לקבל תשובתם בכתב - זה בהחלט יבהיר לך את המצב ולמה לצפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו