חזרה לעבודה לאחר שמירת הריון מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר שמירת הריון מלאה
    רויטל
    01/03/2010

ילדתי לפני כחודשיים, לאחר שמירת הריון מוחלטת במשך כל ההריון. שהודיעו לי שאני אהיה בשמירת הריון עד הלידה הודעתי למעסיקה שלי, באותו הרגע התחיל היחס המגעיל אליי, נלקח ממני הרכב + הטלפון הנייד, אף אחד מהמשרד לא יצר עימי קשר במשך 9 חודשים, מתנה לחגים לא קיבלתי, וגם שהודעתי שילדתי רק מישהו אחד מהמשרד אמר לי מזל טוב.
    אני לא מעוניינית לחזור לעבודה כזו.
    מצאו לי מחליף והבנתי שמרוצים ממנו,.
    1. האם יכולים לא להחזיר אותי לאותה משרה ולאותו תפקיד. (הייתי אחראית אזור ירושלים והשפלה)
    1. בכמה זמן אני יכולה להאריך את חופשת הלידה (עבדתי מה- 20.6.2008 ועד היום ...) עבדתי ב- 90 אחוז משרה.
    2. מתי אני אמורה להודיע על הארכת חופשת הלידה
    3. האם בזמן הארכת חופשת הלידה אני צוברת ותק נוסף, הפקדה לביטוח מנהלים, הבראה משכורת 13 וכו'..
    4. האם כדאי לי להתפטר ולהמתין 90 יום לאבטלה

תודה ויום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר לידה - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    06/03/2010

רויטל שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות תפקידך, משך 60 ימים מיום חזרתך (יהיה צורך לבחון לגבי כל תפקיד אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

לגבי הארכת החל"ת - ככל שמלאה לך שנת עבודה עד ליום הלידה - תהיי זכאית לצאת לתקופה עד רבע מהותק.
    בחל"ת אין המשך צבירת זכויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה

רויטל
    06/03/2010

כמה זמן לפני סיום חופשת לידה אני צריכה להודיע שאני מאריכה אותה?
    מתי צריך להודיע שאני מאריכה.
    אני הודעתי שאני חוזרת ועכשיו התחרטתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2010

רויטל שלום,
    נדרש שזה יהיה תוך זמן סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו