הארכת חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חופשת לידה
    רוית
    15/10/2007

שלום לכם,
    אני בחופשת לידה ורציתי לדעת אם אני מאריכה מעבר לחופשת הלידה הנתונה החוק, האם זכויותיי הסוציאיליים במקום עבודתי יתבטלו לאותה השנה ( כוונתי היא לחופשת הבראה, קרנות השתלמות,תמריצים וכו')? אני עובדת במקום זה מעל 10 שנים.
    תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    16/10/2007

הארכת חופשת הלידה אינה פוגעת ברצף בעבודה לצורך פיצויי פיטורין. כך גם לגבי דמי הבראה - תהיי זכאית לתשלום עבור תקופת חופשת הלידה המוארכת.
    יחד עם זאת אין חובה על המעביד להפריש עבורך כספים לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות בחופשה ללא תשלום (בניגוד לחופשת לידה בה המעביד מחוייב להמשיך בהפרות לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות).
    אציין כי בקרן השתלמות אין חובה לרציפות בהפקדות, ולכן ניתן להפסיק את התשלומים בתקופת החופשה ללא תשלומים אולם בחלק מסוגי הביטוח הפנסיוני יש לשמור על רציפות ההפקדות גם בתקופת החופשה ללא תשלום ובכדי למנוע פגיעה בזכויות רצוי להמשיך להפקיד את הכספים בתקופת החל"ת. בכל מקרה מומלץ לפנות לחברת הביטוח ולברר לגבי המשך ההפקדות בתקופת החל"ת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו